Bugün iftarda ne pişirsem? 9. Gün iftar menüsü 10 Nisan 2022

Ramazan ayında akıllara en çok takılan sorulardan biri de iftara ne pişirsem sorusu oluyor. Her iftarda çeşitli çorba, yemek, salata ve tatlı yapmak isteyenler günlük menü oluşturmaya çalışıyor. Biz de iftar menüsü arayanlar için 10 Nisan iftar menüsünü paylaştık.

10.04.2022-15:13 - (Son Güncelleme: 10.04.2022-15:13) Bugün iftarda ne pişirsem? 9. Gün iftar menüsü 10 Nisan 2022

Her gün iftarda ne pişireceğini düşünenler ve bir türlü karar veremeyenler için 9. iftar yemeği için menü paylaştık. İşte detaylar...

Arabaşı çorbası

4 ila 6 kişilik olan bu çorba 25 dakika içinde hazırlanıp 25 dakika içinde de pişirilmektedir.

arabaşı

Arabaşı çorbası için gerekli malzemeler

2 adet kalçalı tavuk but

1 litre sıcak su (Haşlamak için)

Çorba için;

- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 2 yemek kaşığı dolusu un (Tepecikli)

- 1, 5 yemek kaşığı domates salçası

- 1 tatlı kaşığı biber salçası

- 1 çay kaşığı pul biber

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı nane

- Tuz

- 9-10 su bardağı tavuk suyu + su

Arabaşı çorbasının yapılışı

- Öncelikle tavukları güzel bir şekilde yıkayıp düdüklü tencereye koyduğumuz 1 litrelik suyun içinde 20 dakika haşlayalım. (Tüm düdüklü tencerelerin pişirme süresi aynı olmayacağı için kendi tencerenize göre ayarlamanız daha iyi olacaktır.)

- Daha sonra haşlanmış tavukların derilerini ve kemiklerini ayırarak iyice parçalamalıyız.

- Burada dikkat edilmesi gereken nokta tavuğun suyunun dökülmemesidir çünkü tavuk suyunu çorbaya katacağız.

- Çorbayı tenceresine zeytinyağı/tereyağı katmalıyız.

- Tereyağı eridikten sonra tencereye un ekleyip rengi değişip kokusu çıkana kadar 5 dakika kavurmalıyız.

- Ardından salça ekledikten sonra biraz daha kavurmalıyız. Bu aşamayı bitirince artık tel çırpıcıya geçmeliyiz.

- Kenara ayırdığımız tavuk suyunu yavaş yavaş tencereye dökmeliyiz. Bunu yaparken unun topak topak olmaması için bir yandan da çorbayı hızlı hızlı karıştırmalıyız.

- Tavuk suyunu tamamen ekledikten sonra 2 ila 3 bardak daha sıcak su koyarak çorbayı kaynatmalıyız.

- Kaynayan çorbaya tuz, baharatlar ve tavuğu eklemeliyiz. 20-25 dakika kaynayan çorbayı ocaktan alıp limonla servis edebiliriz.

Patlıcanlı pilav kaplama

8 ila 10 kişilik olan bu yemeğin hazırlanma süresi 30 dakika iken pişirme süresi ise 25 dakikadır.

patlıcanlı pilav kaplama

Patlıcanlı pilav kaplama malzemeleri

Pilav için;

- 1 su bardağı pirinç??tuzlu suda 15 dk beklesin

- 1 çorba kaşığı tereyağ

- Yarım çay bardağı sıvı yağ

- 1.5 su bardağı su

- tuz

Et kavurma için;

- 150 gram kuşbaşı (1 kase)

- 2 adet sivri biber

- 1 adet soğan

- 2 adet domates

- 1 yemek kaşığı tereyağ

- Yarım çay bardağı sıvı yağ

- 2 diş sarımsak

- tuz

- istenilen baharat ekleyin

Patlıcanlı pilav kaplama tarifi

- ilk olarak etleri hiç su koymadan pişiriyoruz. Etlerin daha çabuk pişmesini isterseniz düdüklü de kullanabilirsiniz.

- Ardından piav için tenceremize tereyağı ve sıvıyağı ekleyip erittikten sonra yıkanan pirinçleri tencereye döküp üzerine tuz ekledikten sonra güzelce kavurmalıyız. Kavurduktan sonra da sıcak su ekleyip pilavı pişiriyoruz.

- Son işlemde ise oatlıcanları biraz kızarttıktan sonra güveçlere uç kısmı dışarıda olacak şekilde yerleştiriyoruz. Bu sayede patlıcanlar dışarıda kalacak ve pilavı koyduktan sonra daha rahat kapanacak.

- Tepsiye biraz salçalı su ekleyerek fırına veriyoruz. İyice kızarmasını bekliyoruz.

- Etleri hazırlamak için ise tereyağı ve sıvıyağı ekliyoruz.

- Soğanları ve biberleri doğrayıp kavurduktan sonra üstüne etleri ve önceden rendelediğimiz domatesleir ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Son olarak sarımsağı ve istenilen baharatları ekledikten sonra suyunu çekene kadar fırında pişiriyoruz.

- Fırından çıkan patlıcanların üstüne döküp servis yapabilirsiniz.

Yoğurtlu roka

yoğurtlu roka

Yoğurtlu roka malzemeleri

- Küçük bir kase süzme yoğurt

- 1 yemek kaşığı normal yoğurt

- 1 bağ roka

- 2 tane kornişon turşu

- 1 yemek kaşığı mayonez

- Dereotu

- Taze nane

- Karabiber

- Tuz

- Zeytinyağı

Yoğurtlu roka tarifi

- İlk olarak rokaları iyice temizleyip iri olacak şekilde doğruyoruz.

- Geniş bir kasede oğurt,mayonez,ince kıyılmış dereotu,taze nane,rendelenmiş kornişon turşu,karabiber,tuz ile iyice karıştırıyoruz.

- Üstüne rokayı ilave ederek tekrar karıştırıyoruz. Üzerine de zeytinyağı döküp servis edebiliriz.

Sütlü soğuk baklava

sütlü baklava

Sütlü soğuk baklava malzemeleri

- 1 paket hazır baklavalık yufka ( 800 gramlık paketlerden 44 adet )

- 200 gram tereyağ

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1 su bardağı çekilmiş ceviz veya yeşil fıstık

Şerbeti için;

- 2 su bardağı şeker

- 1,5 su bardağı su

- 3,5 su bardağı süt

- 1 paket vanilya

Üzeri için;

- 100 gram sütlü çikolata

- 4-5 yemek kaşığı nesguik toz ( tatlının şerbeti dökülünce mutlaka elenerek serpilmeli )

Süslemek için;

- Toz fıstık ( isteğe bağlı )

Sütlü soğuk baklava tarifi

- Öncelikle bir tencereye suyu ve şekeri alarak şerbeti hazırlıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha bekletiyoruz.

- Ardından altı kapatılmış şerbete süt ve vanilya ekliyoruz. Hazırladığımız şerbeti kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.

- Daha sonra tereyağını erittikten sonra üzerinde oluşan köpüğü alarak sıvıyağı ekliyoruz.

- Tatlı için kullanacağımız borcamın altına iki ya da üç tane yufka serip yağlıyoruz.

- Yufkaların yarısını he üç katta bir yağlayarak ilk katı tamamladıktan sonra ortasına ceviz serpiştiriyoruz.

- Yine iki üç katta bir yağ sürerek üst katıda aynı şekilde bitiriyoruz.

- Düzgün olan yufkalardan en üste sererek tatlıyı kesiyoruz.

- Elimizde kalan yağı eşit olacak şekidle tatlının üzerinde gezdirerek 170 derecelik fırına kızarana kadar bırakıyoruz. Fırınınızın pişirme hızına göre derecesini siz ayarlayabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken nokra ağır ve içini çekerek pişmesi.

- Tatlı piştikten sonra fırından alarak ilk sıcağı çıkınca soğuk şetbeti eşit şekilde döküyoruz.

- 1 saatte bütün şerbeti çeken tatlının üzerine nesquik tozunu küçük bir elek yardımı ile serpiyoruz.

- Daha sonra çikolatayı üzerine rendenin en küçük yeri ile rendeleyip dilimlerin üzerini yeşil fıstıkla süslüyoruz.

- 4 ila 5 saat buzdolabında dinlenen tatlıyı servis edebilirsiniz.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal