Buğday ve arpa destekleri ne zaman yatacak? Çiftçiye verilen destek ödemeleri ne zaman yatacak? Çiftçiye verilen destek ödemeleri kaç lira oldu, nasıl hesaplanır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda, buğday ve arpalarını Toprak Mahsulleri Ofisi'ne satan çiftçilere destek ödemesi yapılacak. Peki, çiftçilere buğday ve arpa desteği için ne kadar ödenecek? Ödemeler ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

21.07.2022-10:42 - (Son Güncelleme: 21.07.2022-10:42)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda, 2022'de Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kaydı olan ve arpa ile buğday üreten çiftçiler için destek ödemesi başlatılacak.

Buğday ve arpa ödemeleri başlıyor!

Ürettikleri buğday ve arpaları Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) satan ve yaptıkları satımı alım satım belgesiyle belgelendiren tüm çiftçiler buğday ürünlerinde kilogramın başına 1 TL, arpa ürünleri için kilogram başına 0.50 TL "TMO Alım Primi Desteği" ödemesi yapılacak.

 buğday

2022 yılında ÇKS'de kaydı bulunan ve desteklerden yararlanmayı isteyen çiftçilerin en geç 1 Eylül 2022'ye dek ürünlerinin satışını TMO'ya yaparak 16 Eylül 2022'ye dek ÇKS'de kayıtlı bulundukları müdürlüklere alım satım belgeleriyle başvuru yapmaları gerekiyor. Aynı zamanda söz konusu destekten haksızca yararlandığı ortaya konulan üreticiler, beş sene boyunca hiçbir destek ödemesi alamayacak.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal