Bu yıl LGS sınavına kaç kişi girdi? 2022 LGS'ye kaç kişi katılacak?

Liselere Geçiş Sınavına az bir süre kala öğrenciler, sınava kaç kişinin gireceğini merak ediyor. Binlerce öğrencinin katılım göstereceği sınava geçen sene kaç kişinin girdiği ve bu sene de kaç kişinin gireceği merak konusu oldu. İnternette en çok araştırılan sorular arasında 2021 LGS’ye kaç öğrenci girdi? 2022 LGS’ye kaç öğrenci girecek? Soruları yer aldı. Peki, 2022 yılında LGS’ye kaç kişi girecek? İşte yanıtı…

03.06.2022-14:47 - (Son Güncelleme: 03.06.2022-14:47) Bu yıl LGS sınavına kaç kişi girdi? 2022 LGS'ye kaç kişi katılacak?

Binlerce 8. Sınıf öğrencisi Liselere Geçiş Sınavı için geri sayım yapıyor. Sınava az bir zaman kala öğrenciler, bu sene LGS’ye kaç kişinin gireceğini ve rakiplerinin sayısını öğrenmeye çalışıyor. Geçen sene sınava kaç kişinin girdiği araştırılırken, bu sene sınava kaç kişinin gireceği de merak konusu oldu. 

İstedikleri liselere gitmek için sınavdan iyi bir puan almak isteyen öğrenciler, uzun zamandır LGS’ye hazırlanıyordu. Sınava sayılı günler kala öğrenciler rakiplerinin sayısını merak etmeye başladı. Bu sene sınava kaç öğrencinin katılacağı internette en çok yanıt arayan sorulardan biri olurken, geçen sene Liselere Geçiş Sınavı’na 1 milyon 38 bin öğrenci katılım göstermişti. 

Koronavirüs pandemisi nedeniyle uzaktan eğitim yapılması sınavlara katılımın az olmasına neden olmuştu. Bu sene yüz yüze eğitime geçilmesi ve pandemi tedbirlerinin kaldırılmasıyla birlikte sınava daha fazla öğrencinin katılım göstermesi bekleniyor. Sınava girecek olan öğrenciler bu seneki rakiplerinin sayısını öğrenmek istiyor. 

Türkiye’de YKS’den sonra en geniş katılımla gerçekleşen sınavlar arasında yer alan LGS için binlerce öğrenci geri sayım yapıyor. 2021 yılında LGS katılım oranı yüzde 83 olurken bu sene kaç kişinin sınava gireceği de merak konusu oldu. 

Liselere Geçiş Sınavı

2022 yılında LGS’ye kaç kişi girecek?

2022 yılında yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavına kaç öğrencinin katılım göstereceği gündemde en çok yanıt aranan sorulardan biri konumunda duruyor. Geçen sene Liselere Geçiş sınavına 1 milyon 38 bin öğrencinin katılım gösterdiği belirlenirken bu sene LGS’ye kaç öğrencinin katılım göstereceğine dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, bu sene de sınava 1 milyonun üzerinde katılım olması bekleniyor. Koronavirüs pandemisi tedbirlerinin kademeli olarak kaldırılmasının ardından 2022 yılında sınava daha fazla öğrencinin katılacağı da öngörülüyor. 

2021 LGS istatistiği

2021 yılında sınava katılan öğrencilerden 97’si tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan aldı. 36 farklı ilden çıkan 97 öğrenci 500 tam puan aldı. Sınava katılan öğrencilerin yüzde 5,61’i 400-500 puan arasında puan aldı. Sınava katılan öğrencilerin yüzde 62, 17’si ise 200 ile 299 puan arasında puan aldı. 

Sınava katılan kız öğrencilerin daha başarılı olduğu gözlemlendi. 2021 yılında gerçekleştirilen LGS’de 180 bin öğrenci ise barajı geçemedi. 

LGS merkezi sınav kılavuzuna göreyse, Türkiye’de 2 bin 60 liseye yerleştirilecek olan öğrenciler merkezi sınav puanına göre belirlenecek. Sınav sonucuna göre öğrenci alımı yapacak olan liselere ise 174 bin 160 öğrenci yerleştirilecek. Anadolu liselerinin kontenjanı 56 bin 396 iken, fen liselerinin kontenjanı 36 bin 980, sosyal bilimler liselerinin kontenjanı 10 bin 142, Anadolu imam hatip liselerinin kontenjanı 36 bin 712, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin kontenjanı ise 33 bin 930 kişiden oluşacak.

Liselere Geçiş Sınavı1

2022 LGS tarihi

2022 yılında düzenlenecek olan Liselere Geçiş Sınavı 5 Haziran Pazar günü yapılacak. Türkiye’de ve yurtdışında yapılacak olan ilk oturum saat 09:30’da başlayacakken, ikinci oturum da saat 11:30’da başlayacak. İki oturumdan oluşan sınavın sözel alan sorularının olduğu ilk oturumu 75 dakika sürecekken, sayısal oturumu ise 80 dakika sürecek. 

Sınavda sözel oturumda Türkçe alanından 20 soru, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük alanından 10 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanından 10 soru, Yabancı Dil alanından 10 soru sorulacak ve toplamda 50 soru öğrencilere yöneltilecek. Sayısal oturumda Matematik alanından 20 soru, Fen Bilimleri alanından 20 soru sorulacak ve toplamda öğrencilere 40 soru yöneltilecek.

Liselere Geçiş Sınavı2

LGS nedir?

Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2017- 2018 eğitim öğretim yılından itibaren düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS), her yıl binlerce öğrencinin katılımıyla düzenlenmektedir. TEOG yerine uygulanmaya başlayan LGS, PISA ve TIMSS soruları temelinde, öğrencilerin beceri temelli mantıklı muhakeme yeteneğini ölçer. Öğrenciler LGS’den aldıkları puanlara göre; Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinden istediklerine yerleştirilme hakkı kazanır. Sınavda belirli bir sınırın altında puan alan öğrenciler, adrese dayalı olarak okul tercihi yapabilmektedir. Öğrencilerin Liselere Geçiş Sınavına katılma zorunluluğu yoktur.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal