Bu Yıl Konserler Var mı?

2020 Mart ayından beri ülkemizi etkisine altına koronavirüs salgını sonrasında alınan kararlar gereği konserler ve toplu etkinlikler yasaklandı. Peki, Bu yıl konserler olacak mı?

11.06.2021-09:45 - (Son Güncelleme: 11.06.2021-09:45)

Çin'de başlayıp bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs yaklaşık bir süredir müzisyenleri sahnelerden, halkı da müzikten uzak bir şekilde yaşamak zorunda bıraktı. 15 aydır hem ekonomik hem de sosyal anlamda pek çok zorluk yaşayan vatandaşlar ile birlikte sanatçılar konserlerin sosyal mesafe tedbirlerine uygun olacak şekilde açık havada yapılmaya başlanmasını talep ediyor. Psikolojik anlamda da zor günler geçiren halk, bu yaz konserlerin olup olmayacağına dair büyük bir merak duygusu içerisinde yaşıyor.

BU YAZ KONSER OLACAK MI?

Henüz konserler ile ilgili net bir karar alınmamış olsa da, geçtiğimiz günler içerisinde Redd grubu Maçka Parkı'nda açık bir alanda tek başına konser düzenledi. Halka açık bir biçimde düzenlenen ve tamamen kolektif bir şekilde bir araya gelen kişilerden oluşan açık hava konserinde, sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde etkinlik yapıldı.

Konser içerisinde yer alan pek çok kişi, bu durumu olumlu bir şekilde karşıladı ve bu geçirmiş olduğumuz zor günlerde de kendilerini bu şekilde iyi hissettiklerini ifade etti.

Redd grubu ise, dünyada pek çok ülkede örneği olduğu gibi konserlerin ülkemiz Türkiye’de de gerekli görülen koronavirüs tedbirleri alınarak açık havada düzenlenebileceğini herkese göstermiş oldu.

Düğünler, halı sahalar ve yüzme havuzları vatandaşların hizmetine yeni açılmışken, açık havada sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde konser yapılabileceğini ifade eden müzik severler, taleplerini bu şekilde daha yüksek bir şekilde duyurmuş oldu.

KÜLTÜR BAKANLIĞI’NDAN KONSER ADIMI

Bunun yanında da Kültür ve Turizm Bakanlığı, koronavirüs (Kovid - 19) kısıtlamalarının devam ettiği süreç içerisinde sanatsal etkinliklerden uzak kalan vatandaşları fiziksel ve sanal ortam içerisinde sanat ile buluşturmak amacıyla bir proje başlattı.

Bakanlıktan yapılmış olan açıklamaya göre, vatandaşları hem uygun koşullar çerçevesi içerisinde fiziksel ortamda hem de dijital ortamda sanatla buluşturmak isteği ile birlikte haziran - temmuz - ağustos aylarını bünyesine alan '2021 Yaz Konserleri' isimli proje hayata geçirildi.

Proje bünyesinde koro, topluluk ve orkestralar, yaz ayları süresince farklı şehirlerde, antik kentlerde ve müzelerde yaklaşık olarak 130 konser verecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal