Bu yıl asgari fitre ne kadar? Diyanet İşleri Başkanı Erbaş merak edilenleri cevapladı

Ramazan ayının gelmesiyle beraber birçok kişi, fitre miktarını araştırmaya başladı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, katıldığı ‘Ramazan Sevinci’ programında merak edilenleri cevapladı.

03.04.2022-12:11 - (Son Güncelleme: 03.04.2022-12:11)

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, dün yayınlanan Ramazan Sevinci programına katıldı. Erbaş onbir ayın sultanı ramazan hakkında merak edilen soruları cevapladı. Erbaş’a sorulan soruların arasında en dikkat çeken ise fitre miktarı oldu. 

Oruç bize hediyedir 

TRT1 ekranlarında yayınlanan Ramazan Sevinci programına katılan Diyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş, içinde bulunduğumuz ayın oldukça önemli bir ay olduğunu ve bizlere orucu hediye ettiğin belirterek, "Oruç, müminler için bir kalkandır. Oruç kötülüklere, günahlara karşı kalkan. Oruç aynı zamanda, 'İslam beş şey üzerine bina edilmiş' hadis-i şerifinde sayılan ibadetlerden birisidir. Bu ibadeti bize getiren Ramazan ayıdır" dedi.

Ramazan ayında tutulan oruçlar kadar teravih namazının da oldukça önemli olduğunun altını çizen Erbaş, "Ramazan ayının en büyük hediyelerinden birisi, 2 yıldır hasret kalmış olduğumuz teravih namazlarıdır. Dün gece büyük bir coşku ile bütün camilerimizde teravih namazı ile Ramazan ayını karşıladık. Dün gece biz de Ayasofya'daydık. Ayasofya'da 88 yıl sonra teravih namazı kıldık. Biz esasında başka camilerimizde 2 yıllık hasreti giderdik ama Ayasofya 88 yıllık hasretini gidermiş oldu elhamdülillah. Buradan milletimize çağrım, davetim teravih namazlarını çocuklarımızla, gençlerimizle şenlendirelim" şeklinde konuştu. 

2022 asgari filtre ne kadar?

Fitre miktarı asgari 40 lira olmalı

Ramazan ayını aile bağlarını da kuvvetlendirdiğinin altını çizen Ali Erbaş, "İftar sofraları mütevazi olmalı. Fakir, yoksul, garip gureba insanlarımızla beraber eğer iftarı yapabiliyor isek makbul iftar budur. Ramazan ayı aynı zamanda fakir fukaranın, garip gurebanın görüp gözetilmesi gereken önemli bir aydır ve bizi uyarır" diye konuştu.

Filtre ile ilgili gelen soruları da cevaplayan Erbaş, fitreyle ilgili olarak Din İşleri Yüksek Kurulu'nun belirlediği miktarın asgari miktar olduğunun altını çizerek, "Herkes kendi imkanına göre fitresini belirleyebilir. Ama asgari bu sene 40 lira olarak belirledik. 40 liranın altına düşmemesi lazım. Dolayısıyla üst sınırı yok. Varlıklı insanlarımız, zengin insanlarımız ne kadar çok verebilirse o kadar çok sevap alacaklardır" dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal