Bu sene saatler ileri alınacak mı? 2022 yaz saati uygulaması var mı?

Yaz saati uygulaması ile her sene saatler dünya geneli ileri alınırken Türkiye'de bu durumun nasıl işlendiği merak konusu oldu. 2022 yılında yaz saati uygulaması yapılacak mı? 2022 yılında saatler ileri alınacak mı? Türkiye'de yaz saat uygulaması var mı? 2022 yaz saati hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır

26.03.2022-15:30 - (Son Güncelleme: 26.03.2022-15:30) Bu sene saatler ileri alınacak mı? 2022 yaz saati uygulaması var mı?

27 Mart Pazar günü yaz saatinin uygulanmasıyla Türkiye'de neden saatlerin ileri alınmadığı merak konusu oldu. 2016 yılında alınan karar üzerine Türkiye'de yaz saati uygulaması kaldırıldı. Peki bu sene Türkiye'de saatleri ileri alınacak mı? Türkiye'de saatlerin ileri alınıp alınmadığına dair detaylar hakkında merak edilenler haberimizde.

Türkiye'de saatler ileri alınacak mı?

7 Eylül 2016 yılında alınan karar üzerine Türkiye'de yaz saati uygulaması kaldırıldı. Bu nedenle bu sene saatlerde oynama olmayacak. 

Türkiye'de yaz saati uygulaması

Yaz saati geçişinde teknolojik aletlere dikkat

Yaz saati uygulamalarında android telefonlara ve teknolojik aletlere dikkat edilmesi gerekiyor. Bazı teknolojik aletler kendiliğinden saatleri ayarlama yapmaktadır. Bu nedenle saat ayarlamalarında dikkat edilmelidir. 

ABD'de de yaz saati uygulaması kalıcı olabilir

2023'ten itibaren kalıcı yapacak yasayı geçirdi. ABD'de bu adımla beraber artık yılda iki kere saat değişikliğine gidilmeyecek. Senato, yasayı oybirliğiyle geçirip onaylaması için Temsilciler Meclisi'ne gönderdi. Temsilciler Meclisi'nin ardından yasanın uygulamaya geçmesi için ABD Başkanı Joe Biden'ın da onaylaması gerekiyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal