Bu sefer borcu olanlar zil takıp oynayacak! O borçların hepsine af YOLDA

Genel Sağlık Sigortası affından kimlerin yararlanabileceği açıklandı. GSS prim borcu bulunanlar bu sefer köşeyi dönecekler!

09.03.2024-10:47 - (Son Güncelleme: 09.03.2024-13:32) Bu sefer borcu olanlar zil takıp oynayacak! O borçların hepsine af YOLDA

Genel Sağlık Sigortası affından yararlanabilecek olan vatandaşların kimleri olduğu tek tek açıklandı. 1 Ocak 2024 tarihi öncesinde GSS prim borcuna sahip olan vatandaşlar, gelen düzenleme sayesinde bu aftan yararlanabilecek. TBMM’de detaylı şekilde görüşülmek üzere hazırlanmış olan bu yeni af teklifi, milyonlarca vatandaşın ilgi odağı haline geldi. Vatandaşlar bir an önce TBMM’ye hazırlanıp sunulan teklifin kabul edilip edilmeyeceğini merak ediyor.

GSS prim borçları hakkında yeni teklif iletildi

Geçtiğimiz aylardan beri vatandaşlar GSS prim borçları ile ilgili af gelip gelmeyeceğini büyük bir merakla takip ediyor. Bilindiği üzere yine geçtiğimiz günlerde TBMM’de görüşülmek üzere yeni bir teklif hazırlanarak sunuldu. Teklifin kabul edilmesi üzerine o borçların tamamına af gelecek.

GSS Prim borçlarında son durum

Vatandaşların prim borçları hakkında iletmiş oldukları talepler doğrultusunda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde genel sağlık sigortası prim borçlarına yönelik sunulan af düzenlemesi teklifi değerlendirmeye alındı Bazı Kanunlarda ve kanun hükmündeki kararnamelerde değişiklik yapılması sonucunda GSS prim borcunda bulunan vatandaşlara af getirilmesi hedefleniyor. TBMM’ye iletilen yeni teklif kabul edilip onaylanması halinde, yasalaşacak ve böylelikle GSS prim borçlarına yönelik gecikme zammı gecikme cezası gibi bütün alacaklar silinmiş olacak. 

GSS prim tutarı asgari ücrete göre belirlendi

GSS prim tutarı aylık olarak hesaplanarak, asgari ücrete göre detaylı şekilde belirlendi. Yıl sonuna kadar ödenecek olan aylık miktar ise 600 TL olarak hesaplandı. Prim borçları yıla oranla hesaplandığı zaman ise prim tutarının 7.200 TL olacağı paylaşıldı. TBMM Genel Kurulu’nda sunulan GSS affının kabul edip onaylanması ve yürürlüğe girmesiyle birlikte Resmî Gazete’de yasallaştığı yayınlanacak. Böylelikle borçsuz durumda olan milyonlarca vatandaş derin bir nefes alacak.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal