07.06.2022-16:51 (Son Güncelleme:07.06.2022-17:22)


1

Hindistan’ın Haydarabad kentinde meydana gelen tecavüz olayından sonra, ünlü bir parfüm markası utanç verici bir reklam filmi yayınladı.



2

Ülkeyi birbirine katan bu reklam filmi, ünlü isimlerin de tepkisini üzerine çekti. Sosyal medya hesaplarından tepki gösteren ünlüler ile birlikte, bakanlığın uyarısıyla film kısa sürede yayından kaldırıldı.



3

Reklam filminde bir kadın parfüm reyonunda dururken, 4 erkek kadının korktuğunu görüp takip ediyor. Erkeklerden biri "Dört kişiyiz, bir tane var! Kim alacak?" sözlerini söylüyor fakat kadın arkasını döndüğünde erkeklerin rafta bulunan parfüm hakkında yorum yaptıkları görünüyor.



4

Bakanlık, sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda “kadınlara ahlaki açıdan zarar verdiğini ve medya etik kurallarını ihlal ettiğini” öne sürdü.



5

Delhi Kadın Komisyonu başkanı Swati Maliwal, "Bu reklam açıkça kadınlara ve kızlara yönelik cinsel şiddeti teşvik ediyor ve erkekler arasında tecavüzcü bir zihniyeti normalleştiriyor. Reklam son derece ürkütücü. Hiçbir yerde yayınlanmasına izin verilmemeli" sözlerini dile getirdi.



6



7



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr