Bu İlaçlar Koronavirüse Bağlı Ölüm Oranını Azaltıyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve İngiliz bilim insanları tarafından ortak yürütülen bir araştırmada, steroid ilaçlarının yeni tip koronavirüse (Covid-19) bağlı ölüm oranlarını yüzde 20 azalttığı belirtildi.

03.09.2020-12:33 - (Son Güncelleme: 03.09.2020-12:35) Bu İlaçlar Koronavirüse Bağlı Ölüm Oranını Azaltıyor

Journal of American Medical Association'da yayımlanan bir makalede, DSÖ ve Bristol Üniversitesi Ulusal Sağlık Çalışmaları Enstitüsü tarafından yürütülen ortak bir araştırmada, 12 ülkede koronavirüs hastalarında üç farklı steroid ilacı kullanımına ait yedi farklı çalışma analiz edildi.

Yürütülen çalışmada, düzenli olarak steroid (deksametazon, hidrokortizon ve metilprednizolon) kullanan 678 ve normal bakım gören 1025 hasta 28 gün boyunca takip edilerek, steroid ilaçlarının koronavirüse bağlı ölüm oranını yaklaşık olarak yüzde 20 azalttığı belirtildi.

Steroidlerin ucuz ve kolay bulunabilen bir ilaç olduğunu belirten Bristol Üniversitesi Tıbbi İstatistik ve Epidemiyoloji Bölümünden Prof. Jonathan Sterne, ‘Covid-19'dan en çok etkilenen insanlar arasındaki ölümleri azaltmada etkili oldu. Araştırma sonuçları tutarlıydı, yaş ve cinsiyetten bağımsız olarak fayda sağladı’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal