24.08.2021-13:10 (Son Güncelleme:12.08.2023-10:33)


1

GEÇİCİ MALULİYET

GEÇİCİ MALULİYET

Geçici maluliyette aylık ödemesi 12 ay ve 24 ay arasında değişiyor. Kanser hastaları tanı konulduktan 1 yıl içinde başvurmaları durumunda 18 ay maluliyet aylığı, bazı hastalara da tanı konulduktan 12-24 ay aylık bağlanabiliyor. Kemik iliği nakli yaptıranlarda bu süre 12 ay, kan kanseri hastalarında ise süre 24 ay olarak belirleniyor.



2

BAKIMA MUHTAÇ OLANLARA SİGORTA SÜRESİ YOK

BAKIMA MUHTAÇ OLANLARA SİGORTA SÜRESİ YOK

Başkasının bakımına muhtaç olacak kadar ağır hasta olanlarda sigortalılık süresi aranmıyor.



3

Fakat yine de 1800 gün prim ödeme şartı koşuluyor. Solunum cihazına bağlanma, vücudun yarısında felç, kol veya bacaklarda felç, ruh hastalığı kliniğine yatırılma, iki gözde de yüzde 100 görme kaybı, ağır beslenme bozuklukları, giyinme; beslenme gibi günlük yaşam aktivitelerinin tek başına yapılamaması gibi durumlar bu kapsamda değerlendiriliyor.



4

ENGELLİ EMEKLİLİK KOŞULLARI

ENGELLİ EMEKLİLİK KOŞULLARI

Malulen emekli olamayan kişiler engelli emeklilik hakkı ile emekliliğe hak kazanabilir. Engellilik tespiti ile bu hak kazanılabilir.



5

KAPSADIĞI SİGORTA GRUPLARI

KAPSADIĞI SİGORTA GRUPLARI

Malulen emeklilikte sigorta ayrımı yok. Maluliyet tespitinde Türk Silahlı Kuvvetleri, İçişleri Bakanlığı, özel güvenlik hizmetleri ve normal sigortalıların her bir kurumun sağlık yönetmelikleri dikkate alınıyor.



6

Maluliyet tespitinde Türk Silahlı Kuvvetleri, İçişleri Bakanlığı, özel güvenlik hizmetleri ve



7

Normal sigortalıların her bir kurumun sağlık yönetmelikleri dikkate alınıyor.



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR