Bu Hafta Sonu 29-30 Mayıs Sokağa Çıkma Yasağı Var mı?

Hafta sonu Sokağa Çıkma Yasağı'nın ne zaman başlayacağı gündem konusu olmaya devam ediyor. Peki, bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

27.05.2021-13:46 - (Son Güncelleme: 27.05.2021-13:46)

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı içerisinde saatler ve kısıtlama günleri İçişleri Bakanlığı genelgesi ile birlikte netlik kazanmış durumda. Kovid-19 ile birlikte mücadele kapsamı neticesinde gündelik hayat içerisinde hareketliliği azaltmak için uygulamaya alınan sokağa çıkma yasağı, kademeli normalleşme takvimi içerisinde sürecek. Sokağa çıkma yasağı içerisinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00 - 17.00 saatleri aralığında faaliyette bulunabilecek, kısıtlamadan muaf olanlar ise sokağa çıkma yasağına tabi olmayacak. İçişleri Bakanlığı'nca yayımlanmış olan genelgeye göre hafta sonu günlerinde sokağa çıkma yasağı olan cumartesi ve pazar günü kesintisiz bir şekilde devam edecek. Bu sebeple bu hafta sonunda da tüm illerde geçerli olacak olan sokağa çıkma yasağı geçerli.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

İçişleri Bakanlığı, valiliklere "Kademeli Normalleşme Tedbirleri" konulu bir genelge iletti. Genelge içerisinde "Sokağa çıkma kısıtlaması, kademeli normalleşme döneminde; hafta içerisinde yer alan günlerde 21.00-05.00 saatleri arasında, hafta sonları ise cuma günleri saat 21.00'den başlayıp, cumartesi ve pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve pazartesi günleri saat 05.00'te tamamlanacak şekilde uygulanacaktır." açıklamalarında bulunuldu.

Genelge içerisinde yer bulan açıklamalar neticesinde bu hafta sonunda da Türkiye'nin 81 ilinin tamamında sokağa çıkma yasağı uygulanacak ve kısıtlama kesintisiz bir şekilde olarak sürecek. Hafta sonu kısıtlaması 28 Mayıs Cuma akşamından itibaren 31 Mayıs Pazartesi saat 05.00'e kadar sürecek.

KİMLER MUAF OLACAK?

Genelge içerisinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak saat ve günlerde üretim, imalat, tedarik ile birlikte lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğinin temini amacı ile belirtilen yer ve kişilerin kısıtlamadan muaf tutulacağı ifade edildi.

Sokağa çıkma kısıtlamasına dair tanınan muafiyetlerin 14 Aralık 2020 tarihli genelge içerisinde açıklandığı biçimde muafiyet nedeni ve buna bağlı olan zaman ve güzergah ile sınırlı olacağı, aksi durumların da muafiyetlerin kötüye kullanımı biçiminde görülerek idari veya adli yaptırımlar neden olarak görüleceği bildirilen genelge içerisinde, şu ifadeler kullanıldı:

"Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan işyeri/fabrika/imalathane gibi yerlerde çalışan kişiler yapılan denetimlerde 29 Nisan 2021 tarih ve 7705 sayılı genelgemiz çerçevesinde e-devlet platformunda yer alan İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi üzerinden alınan 'çalışma izni görev belgesini' ibraz etmek zorundadırlar. Ancak NACE kodu eşleşme hatası, muafiyet kapsamındaki bir işyerinde görev yapmasına rağmen alt işverenin muafiyet kapsamında olmaması nedeniyle görev belgesi alınamaması veya erişim hatası gibi durumlarda örneği bahse konu genelge ekinde yer alan ve işveren ile çalışanın beyanı/taahhüdüyle manuel doldurularak imza altına alınan 'çalışma izni görev belgesi formu' da denetimlerde ibraz edilebilecektir."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal