Bu Hafta Sokağa Çıkma Yasağı Var mı?

Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? İşletmelerin çalışma saatleri nedir? Sokağa çıkma yasağı var mı?

20.05.2021-14:57 - (Son Güncelleme: 20.05.2021-14:57)

İçişleri Bakanlığı'nca 81 il valiliklerine gönderilmiş olan genelge ile 1 Haziran 2021 tarihine kadar uygulanacak olan kademeli normalleşme dönemine geçildiği ifade edildi. Buna göre hafta içi saat 21:00'den bir sonraki gün saat 05:00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Hafta sonları ise sokağa çıkma kısıtlaması cumartesi ve pazar günleri boyuncu sürüyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele dahilinde 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00'ten 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e kadar kademeli normalleşme dönemi önlemlerinin uygulanacağını söylemişti. Genelge içerisinde, şu bilgiler paylaşılmıştı;

"Sokağa çıkma kısıtlaması, kademeli normalleşme döneminde; hafta içerisinde olan günlerde 21.00 - 05.00 saatlerinde, hafta sonları da cuma günleri saat 21.00'den başlayarak, cumartesi ve pazar günlerinin hepsini içine alacak ve pazartesi günleri saat 05.00'te tamamlanacak şekilde uygulanacaktır."

Bu doğrultuda 21 Mayıs Cuma akşamı saat 21.00'de başlayacak olan ve hafta sonunun tamamında uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması, 24 Mayıs Pazartesi günü 05.00 itibarıyla son bulacaktır.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Sokağa çıkma kısıtlamasının biteceği tarih ile ilgili bir açıklama henüz paylaşılmadı. Kademeli normalleşmenin 1 Haziran'a kadar süreceği ifade edildi. Bu bağlamda vaka sayısının durumuna göre sonraki günlerde hafta sonu sokağa çıkma yasağının tekrardan ele alınıp inceleneceği öngörülüyor.

İŞLETMELERİN ÇALIŞMA SAATLERİ NEDİR?

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak hafta sonu günlerinde market, bakkal, kasap, manav, tatlıcı ve kuruyemişçilerin 10.00-17.00 saatleri arasında çalışabileceği, vatandaşların zorunlu ihtiyaç ürünlerinin karşılanması ile sınırlı olmak ve engelli vatandaşlar dışında araç kullanmama koşulu ile birlikte ikametlerine en yakın konumda olan market, bakkal, kasap, manav, tatlıcı ve kuruyemişçilere gidip gelebilecekleri ifade edilen genelge içerisinde, sokağa çıkma yasağı uygulanan zaman ve günlerde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ya da unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayilerinin açık olacağı bilgisi paylaşıldı.

Vatandaşların ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebileceği ifade edilen genelge içerisinde, fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerlerine ait ekmek dağıtım araçları ile yalnızca market ve bakkallara ekmek servisi yapılabileceği, sokak aralarında ise satışın yapılmayacağı ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal