14.04.2022-16:06 (Son Güncelleme:14.04.2022-17:07)


1

Bazı kabileler 21. yüz yılda bile hala en eski geleneklerini devam ettiriyorlar. Duyduğunuzda sizi şaşırtacak gelenekleri ile işte o kabileler.



2

TAZMANYA

TAZMANYA

Tazmanya'da kadın ölen kocasının kesilip kurutulan organını boynuna asmak zorunda.



3

ETİYOPYA

ETİYOPYA

Etiyopya’nın Güneyinde yaşayan Mursi kabilesi ilginç bir yöntemle ağızlarını genişletiyor. Mursili kadınlar alt dudaklarına topraktan yapılmış tabak şeklindeki objeyi takarlar. yaş ilerdikçe bu objenin boyu da büyür.



4

KUZEY TAYLAND

KUZEY TAYLAND

Kuzey Tayland’daki Padaung kabilesi ise boyunlarını çok garip yöntemlerle uzatıyor. Padaung’lu kadınların ismi dünyada zürafa boyunlu kadınlar diyerek anılıyor. Boyundaki halkalar 6'lı 3 parçaya ayrılıyor.



5

İlk parça 5-8 yaşları arasında takılıyor. Çenenin altına konulan destek sürtünmeyi önlüyor.



6

ANGOLA

ANGOLA

Angola'da yaşayan Mucawana kabilesi ise de yine farklı tutum ve davranış sergiliyor. Macawanalı kadınlar saçlarına çok önem verirler özellikle kabile danslarında özel hazırladıkları karışımla şekil verirler.



7

KUZEY NAMİBYA

KUZEY NAMİBYA

Kuzey Namibya’da yaşayan Himba kabilesi. Himbalar çok az giysi giyerler, fakat kadınlar güneşten korunmak için tereyağı, aşı boyası ve bitkilerden bir tür güneş kremi yaparak vücutlarına sürerler. Bu karışım, ciltlerine kırmızımsı bir renk verir. Bu renk, toprağın bereketinin ve insan kanının yaşamsallığının da simgesidir. Kadınlar birbirlerinin saçlarını örer ve aşıboyası karışımı ile boyarlar.



8

DEMOKRATİK KONGO CUMHURİYETİ

DEMOKRATİK KONGO CUMHURİYETİ

Papua Yeni Gine ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde de yaşayan Pigmeler’in en önemli özellikleri boylarının 1.5 metreyi geçmemesi. Oldukça küçük göstermeleri yaşlanmadıkları anlamına gelmiyor tabi.



9

PAPUA YENİ GİNE

PAPUA YENİ GİNE

Papua Yeni Gine’de yaşayan Yali kabilesinin yöntemi ise çok farklı. Yali’li erkekler organlarına uzun kamış, burunlarının kıkırdak bölümlerine tahta parçası takarlar. Kadınlar ise vücutlarına bitkilerden elde ettikleri karışımla beyaz beneklerle boyarlar.



10

AMAZON

AMAZON

Amazonların derinliklerindeki Zoe kabilesinin yaptığı yöntem ise ağızları açık bıraktıracak cinsten. Kabilenin en dikkat çeken özelliği çenelerine taktıkları tahta objeler. Kadın ve erkek Zoeliler 7 yaşından sonra bu objeyi takmaya başlarlar.



11



12



13



14



15

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR