Bu bölümden mezun olanlar işsiz kalmıyor. Akdeniz Tekstil Hammade İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ökkeş Balsuyu, sektörde tekstil mühendisi açığı olduğunu söyleyerek "Bu fakültelerden mezun olanların iş bulma oranını rahatlıkla yüzde 100 diyebilirim. Tabii ki öğrenci çalışmak istiyorsa, azmedip iş arıyorsa yüzde 100 iş bulma imkanı vardır, iş bulamama gibi bir şey söz konusu değildir" dedi.
Nitelikli tekstil mühendisine ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Akdeniz Tekstil Hammade İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ökkeş Balsuyu üniversite sınavlarında öğrencilerin tekstil mühendisliğini tercih etmeleri için 2 yıl önce Tekstil Hammadde İhracatçılar Birliği tarafından başlatılan burs desteğiyle ilgili Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ) toplantı yapıldı.
Stadyumun çatısındaki kaplamadan elektronik devrelere, kurşun geçirmez yeleklerden yakıt tankerlerine, helikopter kanatlarından araç lastiklerine kadar tekstilin her yerde olduğunu kaydeden Korkmaz, "Türkiye'ye tekstil açısından bakıldığında dünyanın 6'ncı büyük pamuk üreticisi konumunda. Avrupa Birliği'nin örme kapasitesinin 4'te 1'i Türkiye'de bulunmakta. Türkiye, AB'nin tekstilde 1 numaralı, konfeksiyonda ise 2 numaralı büyük bir tedarikçisi. Ancak bu kadar güçlü bir sektör olmasına rağmen tekstil mühendisliğine eğitimde yeterince bir talep oluşmamakta" şeklinde konuştu.
Akdeniz Tekstil Hammadde İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ökkeş Balsuyu "Nitelikli iş gücü, nitelikli tekstil mühendisi konusunda çok ciddi ihtiyaç içerisindeyiz. Bir taraftan geleneksel şekilde yaptığımız üretimlerde istihdam edecek mühendis bulmakta zorluk çekiyoruz. Diğer taraftan mevcut şirketlerimizin bir üst kademeye çıkıp daha teknolojik tekstil ürünleri üretebilmesi adına yoğun bir şekilde tekstil mühendisi ihtiyacımız söz konusu."
"Bu çerçevede de Akdeniz Tekstil Hammadde İhracatçılar Birliği olarak ve Türkiye'deki diğer tekstil ham madde ihracatçılar birliği olarak Ticaret Bakanlığı ve YÖK'ün izniyle 2019'dan itibaren başlamak üzere tekstil mühendisliği tercihlerini özendirmek adına tatmin edici miktarlarda bir burs imkanı sağlandı. Bu fakültelerden mezun olanların iş bulma oranını rahatlıkla yüzde 100 diyebilirim. Tabii ki öğrenci çalışmak istiyorsa, azmedip iş arıyorsa yüzde 100 iş bulma imkanı vardır, iş bulamama gibi bir şey söz konusu değildir. Yeni mezun olan biri bugün, genel olarak asgari ücreti baz alırsak minimum yüzde 30-40 üzerinden bir maaşla iş sahibi olabilir. Bu da firmadan firmaya değişir ama zaman içerisinde kendisinin çalışması, azmi, gayreti ve işletmesine sağladığı katkılar sayesinde çok daha büyük maaşla çalışma imkanı bulabilir."