11.01.2021-15:48 (Son Güncelleme:28.03.2024-14:12)


1

Zihin yorgunluğu ve kafamızın bilgi dolu olması ne yazık ki unutkanlığa sebep oluyor. Özellikle çalışıyorsanız ve zihninizi kullanmanız gereken bir işle meşgulseniz bu durumu sık sık yaşıyorsunuzdur. Birazdan bahsedeceğimiz 3 besin ile 1 ay önce yediğiniz yemeği bile hatırlayabilirsiniz.



2

Unutkanlık, odaklanmada güçlük yaşamak ve dikkat eksikliği günümüzde genç yaşlı fark etmeksizin çağın problemi haline geldi.



3

Bunun temelinde çeşitli nedenler yatsa da hiç kuşkusuz en önemli etkenlerden biride sağlıksız beslenme.



4

İçerdikleri vitamin ve mineraller nedeniyle beyin sağlığının korunmasında ayrı bir önem taşıyan bazı besinleri düzenli olarak tüketmemiz çok önemli. nem taşıyan bazı besinleri düzenli olarak tüketmemiz de çok önemli. Peki beyin sağlığımız için hangi besinleri tüketmeliyiz?



5

Yumurta vücudumuz için gerekli en kaliteli hayvansal protein kaynaklarından. Özellikle beyin hücrelerinin gelişimine yardımcı olmak gibi son derece önemli bir işlev üstleniyor. Bu sayede öğrenme ve hafıza gibi bilişsel fonksiyonları güçlendiriyor.



6

Yumurta, bir çeşit B vitamini olan kolin içeriyor. Kolin, yeni beyin hücresi üretimine de etki ediyor. Yumurta içinde bulunan amino asitler, hücre fonksiyonu ile etkileşime geçerek, zihinsel ve nörolojik bozuklukları önlemek amacıyla nörotransmitter dengesini korumaya yardımcı oluyor.



7

Ceviz içeriğindeki omega 3 ve 6 yağ asitleri, fosfor, kalsiyum, potasyum ve demir açısından zengin bir besin. Yapılan bilimsel çalışmalar cevizin hafızayı, algı ve öğrenme yetilerini iyileştirdiğini göstermiş.



8

Günde 3-4 tam ceviz tüketmenin beyin sağlığı için önemli. Çocuklar da beyin gelişimi için günde en az 2 tam ceviz ya da yine omega 3 içeriği zengin fındık -bademden günde 10/15 adet tüketmelidir.



9

Balık yağının beynin hafıza ve bilişsel yeteneklerinin kaybolmasından ve bunamadan koruduğunu gösteren çok fazla sayıda bilimsel çalışma mevcut.



10

Beyin dokusunun büyük bir yüzdesi yağ asitlerinden oluşuyor ve daha fazla omega 3 yağları tüketmek sinirler arasında daha iyi iletişim sağlanmasına ve beynin hacmini korumasına yardımcı oluyor

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR