Bruce Willis'in hastalığı afazi nedir? Afazi hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?

Hollywood'un dünyaca ünlü aktörü Bruce Willis'e afazi hastalığı teşhisi konulduğu öğrenildi. Ünlü oyuncunun hayranları ise afazi hastalığı hakkındaki araştırmalara başladı. Peki, Bruce Willis'in hastalığı afazi nedir? Afazi hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?

01.04.2022-12:52 - (Son Güncelleme: 01.04.2022-12:52) Bruce Willis'in hastalığı afazi nedir? Afazi hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?

Bir dönemin efsane isimlerinden biri olan Hollywood'un dünyaca ünlü aktörü Bruce Willis'e afazi hastalığı teşhisi konulduğu haberi yayınlandı. Yakalandığı hastalık nedeniyle oyunculuk kariyerine son vermeyi düşünen ünlü aktörün hayranları hastalığın ne odluğunu ve afazi hastalığının belirtilerini araştırmaya başladı.

Bruce Willis'in Hastalığı afazi nedir?

Ünlü aktör Bruce Willis'in ailesi sinema dünyasının efsane isminin sağlık durumu ile ilgili bir açıklama yaptı. Yapılana açıklamada Willis'in afazi hastalığına yakalandığını ve konuşma kaybı olarak da bilinen hastalık yüzünden ünlü yıldızının oyunculuktan emekli olmayı düşündüğünü söylediler.

Bruce Willis'in Hastalığı afazi nedir?

67 yaşındaki Willis’in hastalığından dolayı oyunculuğu bırakma kararı özellikle Willis hayranlarını oldukça fazla üzerken Willis’in eski eşi ünlü oyuncu Demi Moore ve kızları Rumer'in Willis'in sağlık durumuyla ilgili yaptıkları açıklamalar hayranları ve Willis severler tarafından yorum yağmuruna tutuldu. Şu anda hem manken hem de oyuncu olan Emma Heming ile mutlu bir evliliği olan efsane oyuncu Bruce Willis, afazi tanısı konulması sadece hayranları tarafından değil Hollywood dünyası tarafından da üzüntüyle karşılandı.

Afazi hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?

Afazi hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?

Beyni etkileyen bir hastalık olarak tanımlanan afazi, kişide konuşma, okuma ve yazma becerilerini belirli bir sürede zayıflatmaya başlıyor. Genel olarak 'konuşma kaybı' olarak ta bilinen afazi hastalığının felç veya tümörden oluşabileceği belirtiliyor. Başa alınan bir darbe sonucu da oluşum gösterebilen bu hastalık hakkında yorum yapan uzman isimler beyin enfeksiyonunun veya Alzheimer hastalığının da afazi durumunu tetikleyebileceğini savunuyorlar.

Afazi hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?

Afaziye yakalanan kişilerde ilk olarak beyin konuşma yetisini kontrol eden bölgeye kan akışının gitmemesi nedeniyle beyin hücreleri yavaş yavaş ölmeye başlıyor. Beyindeki zeka alanını etkilemeyen afazi hastalığında belirli bir süre sonra konuşma yetisi kaybediliyor. Alınan konuşma terapileriyle bazı hastalarda iyileşme belirtileri görülebiliyor.

Bilim dünyasında yapılan son çalışmalarda, afazi hastalığında beyin hücrelerinin yenide canlandırılmasına yönelik manyetik alan tedavisi üzerinde yeni bulgularla çalışmalar başlatıldığı biliniyor. 

Afazi hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?

Afazi hastalığının belirtileri arasında, kişinin plan, basit etkinlikleri tamamlayamam, problem çözümlerinde eksiklik ve karar verme becerilerinde gerileme şeklinde görülebilir. Afazi hastalığına yakalana kişi bir işe nereden ve nasıl başlayacağını belirlemez ve işi tamamlamak için oluşturulacak olan basamaklarda güçlük yaşar. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal