Browni kurabiye nasıl yapılır? Browni kurabiye malzemeleri nelerdir? Pratik ıslak browni kurabiye yapılışı

Evde harika bir tatlı hazırlamak isteyenler için lezzeti damaklarda şölen oluşturacak müthiş bir browni kurabiye tarifini sizler için derledik. İşte o tarif...

11.06.2022-13:40 - (Son Güncelleme: 11.06.2022-13:40) Browni kurabiye nasıl yapılır? Browni kurabiye malzemeleri nelerdir? Pratik ıslak browni kurabiye yapılışı

Browni kurabiye lezzetli olmasıyla birlikte görüntüsü de insanı kendisine çeken müthiş bir tatlı. Çay yanına harika giden tariflerden bir tanesi olan browni kurabiye tarifini ve malzemelerini sizler için hazırladık.

Browni ev hanımlarının altın günlerinde ya da akşam çaylarında hazırladıkları müthiş lezzetli bir kurabiyedir. Hanımlar bu özellikleri nedeniyle browni kurabiye tarifini araştırmaya başladılar. Peki malzemeler neler ve browni kurabiye nasıl yapılı?

Malzemeler

Hamur için

125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

3 yemek kaşığı kakao

3 su bardağı un

1 adet yumurta

Şerbeti için

1 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

Yapılışı

Bu tarif için ilk yapacağımız işlem şerbet hazırlamak olacak. Şerbet için elinizdeki küçük bir tencereye su ve şekeri koyup bunları karıştırdıktan sonra ocağa yerleştiriyoruz. Şerbetin kaynadığını gördükten 6 dakika sonra ocağın altını kapatıyoruz ve ılıması için kenara alıyoruz. 

Şerbetimiz hazır olduktan sonra kurabiye hamurumuzun yoğrulma işlemine geçebiliriz. Yoğurma işlemini yapacağımız kabın içerisine kaba tereyağını, unu, yumurtayı, kakaoyu, pudra şekerini, sıvı yağı, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip hepsini birlikte güzelce karıştırıyoruz. Hamurda önemli olan nokta ele yapışmayacak bir kıvam almasıdır. 

Bu işlemleri başarıyla tamamladıktan sonra kurabiyelerimize şekil vermeye başlayabiliriz. Yuvarlak şeklini alan kurabiyelerimizi yağlı kağıdımızın bulunduğu bir tepsiye koyuyoruz. Hamurlarımızı tepsiye dizdikten sonra browni kurabiyelerimizi daha önceden 200 derecelik ısıya aldığımız fırınımıza tam 10 dakika pişirmemiz yeterli olacaktır. 

Son işlemimiz fırından alacağımız kurabiyelere şerbet dökmek olacak. Bu arada kurabiyeler pişince hemen bu işlemi yapmayıp ilk sıcaklığının gitmesini bekleyeceğiz ve daha sonra ılıttığımız şerbete kurabiyelerimiz sokup çıkartacağız. Harika kurabiyelerimiz hazır isterseniz daha güzel bir görüntü olacağı için kurabiyelerimizin üzerine hindistan cevizi dökebilirsiniz. Afiyet olsun! 

Kadir Buğra Demir
kbugrademir@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal