Brokoli Çorbası Tarifi

Brokoli çorbası, içindeki C vitamini deposu ile hem sağlıklı hem de az kalorisi ile diyetlerin vazgeçilmez unsuru. İşte leziz bir brokoli çorbası tarifi...

22.06.2020-11:57 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-11:56) Brokoli Çorbası Tarifi

Brokoli içerdiği yüksek C vitamini oranıyla vücudunuzun ihtiyaç duyduğu C vitamininin büyük yüzdesini karşılamaktadır. Hatta C vitamini ile ünlü portakaldan bile daha fazla C vitamini oranına sahiptir. Brokoli sağlıklı ve az kalorili yapısıyla diyetlerin vazgeçilmez unsurlarından bir tanesidir.

Bunun yanında brokoli kemikleri güçlendirir, sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur. Brokoli, bağışıklık sistemini ve gözleri güçlendirir. Aynı zamanda brokoli cilt sağlığı için de işlevsel bir role sahiptir: Cildinizi besler ve gençleştirir.

Faydaları saymakla bitmeyen brokolinin tadı genellikle sevilmez. Doğru tarifler kullanıldığında brokoli de oldukça lezzetli bir yiyeceğe dönüşebilir. Brokoli için birçok farklı tüketim önerisi bulunmaktadır.

Peki brokoli çorbasını pişirmeyi denemeye ne dersiniz? Brokoli çorbası sağlıklı bir beslenme alternatifi oluşturmaktadır. Peki brokoli çorbası tarifi nasıl yapılır? Brokoli çorbası nasıl pişirilir? Brokoli çorbası yapmanın yolları nelerdir?

Brokoli Çorbası Yapmak İçin Gerekli Malzemeler Hangileridir?

Brokoli çorbası yapmak için gerekli malzemeler şunlardır:

• Yarım kilo brokoli

• 1 adet soğan

• 1 adet orta boy havuç

• 1 adet orta boy patates

• 2 yemek kaşığı tereyağı

• 1 yemek kaşığı un

• 3 su bardağı sıcak su

• 2 su bardağı süt

• 1 çay kaşığı Tuz

• 1 çay kaşığı Karabiber

Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır?

Brokoli çorbası yapımının ilk aşaması brokolileri güzelce yıkamak olacaktır. Boşluklu dal yapısı nedeniyle iç taraflarına ulaşamayabilirsiniz. Bu nedenle çorbayı pişirmeden 10 dakika önce brokolileri tomurcuklarına ayırarak 1 tatlı kaşığı sirke eklediğiniz su dolu bir kapta bekletebilirsiniz.

Brokolileri sirkeli sudan çıkardıktan sonra tekrar yıkayın.

Soğan, patates ve havucu soyun. Ardından küçük küpler halinde doğrayın.

Doğradığınız sebzeleri ve ayıkladığınız brokolileri derin bir tencerenin içine atarak üzerine suyu dökün. Eğer su boylarını geçmezse boyunu geçene kadar su ekleyin.

Ocağı açarak tüm bu sebzeleri kaynatmaya başlayın. Bıçak saplayarak pişip pişmediklerini kontrol edin. Ardından bir süzgeçli kepçe yardımıyla haşlanan sebzeleri alın. İçinde haşlandıkları suyu çorbaya eklemek üzere bırakın.

Bir tencereye tereyağını koyarak ısıtın. Ardından unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. Kavurduğunuz unun üzerine sütü yavaş yavaş döküp çırpıcı yardımıyla karıştırarak topaklanmasını engelleyin. Pişene dek sürekli karıştırın.

Sıra geldi haşlanmış sebzeleri hazırladığınız karışımın içine dökmeye. Bu sebzeleri ekledikten sonra birkaç defa daha karıştırın ve ardından haşlama suyunu da ekleyin.

Çorbanın pürüzsüz olması için bir yandan da blender yardımıyla çorbayı iyice homojen hale getirin. Ardından tuz ve karabiberi ekleyin. 5-10 dakika kadar altını kısarak pişirmeye devam edin.

Piştikten sonra tencerenin kapağını kapatarak dinlenmeye bırakın.

Brokoli Çorbasında Krema Kullanılır Mı?

Brokoli çorbası tarifi için bazı versiyonlarda sıvı krema kullanımı tercih edilmektedir. Brokoli çorbasını pişirirken çorbaya sıvı krema ekleyebileceğiniz gibi, piştikten sonra ve servis etmeden önce de brokoli çorbasına bir miktar sıvı krema koyabilirsiniz.

Böylece brokoli çorbasını daha da tatlandırmış olursunuz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal