08.12.2020-15:32 (Son Güncelleme:19.04.2024-03:25)


1

Türkiye'nin 50 milyon doz sipariş verdiği Çin'in Sinovac aşısıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Kovid-19 vaka sayılarının artmaya başladığı Brezilya, Sinovac ile aşı konusunda anlaşmaya vardığını bildirmişti. Fakat Güney Amerika ülkesinden yeni bir açıklama geldi. Aşının yan etkilerinden dolayı almaktan vazgeçtiklerini duyurdular.



2

Rüşvet Skandalı Büyük Ses Getirmişti

Rüşvet Skandalı Büyük Ses Getirmişti

Alınan bu kararın Brezilya Sağlık İdaresi tarafından 9 Kasım günü aşı olan bir deneğin intihar etmesinden dolayı alındığı bildirildi. Sinovac Biotech firmasının CEO'sunun geçmişte Çin'in ilaç düzenleme kurumuna aşı onay işlemlerini hızlandırmak için rüşvet verdiği ortaya çıkmış ve bu olay büyük ses getirmişti.



3

Üretim Tekniği Nasıl?

Üretim Tekniği Nasıl?

İnaktif virüs tekniğine göre hazırlanan bu aşıda, enfekte etme özelliğini yitirmiş olan virüs vücuda enjekte edilerek, vücudun hastalığa karşı bağışıklık kazanması planlanıyor.



4

İlk Etapta 50 Milyon Doz Sipariş Edildi

İlk Etapta 50 Milyon Doz Sipariş Edildi

Türkiye ise Faz-3 çalışmaları devam eden Çin Kovid-19 aşısı için 50 milyon doz anlaşma yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aralık ayında ise en az 10 milyon aşının temin edileceğini duyurdu.



5

Ocak ayında 20 milyon, Şubat ayında 10 milyon doz aşı geleceğini ancak zamanla bu sayının artacağını belirten Bakan Koca, yerli aşının da Nisan ayında ve sonrasında devreye gireceğini, bu nedenle Nisan ayına kadar verebilecekleri ne kadar aşı varsa onları almaya talip olduklarını belirtti.



6

Kademeli Olarak Dört Gruba Uygulanacak

Kademeli Olarak Dört Gruba Uygulanacak

11 Aralık'ta ülkemize gelmesi planlanan aşı, öncelikle sağlık çalışanları, 65 yaş üstü vatandaşlarımız ve engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık alanlarda yaşayan yetişkinlere uygulanacak.



7

İkinci aşamada ise toplumun işleyişi açısından ihtiyaç olan sektörlerde ve yüksek riskli ortamlarda bulunan ve kritik işlerle ilgilenen kişiler ile 50 yaş ve üzeri en az bir kronik hastalığı bulunan kişilere aşı uygulanacak.



8

Üçüncü aşamada, 50 yaş altı en az bir kronik hastalığı olan vatandaşlara, genç yetişkinlere, ilk iki grupta yer almayan sektör ve mesleklerde çalışanlara uygulanacak. Dördüncü ve son aşamada ise ilk üç grubun dışında kalan tüm bireylere aşı uygulanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR