Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro: Covid-19'la Mücadele Benim Sorumluluğumda Değil

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadelenin eyalet valileri ve belediye başkanlarının sorumluluğunda olduğunu ifade etti.

08.06.2020-19:26 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-19:07) Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro: Covid-19'la Mücadele Benim Sorumluluğumda Değil
Sosyal medya platformu Twitter hesabından açıklamalar yapan aşırı sağcı Devlet Başkanı Bolsonaro, "Yüksel Federal Mahkemenin (STF) kararına uygun olarak, salgınla mücadele kapsamında alınacak önlemlerin (işletmelerin kapatılması, karantina gibi) tamamen valilerin ve belediye başkanlarının sorumluluğu altında olduğunu ulusa hatırlatırım" sözlerine yer verdi.

Bolsonaro, "Hükümetimiz yalnızca virüsle mücadele için değil aynı zamanda işsizliğin önüne geçmek için de yüz milyarlarca real ayırdı." ifadelerini kullandı.

Nüfusu 210 milyonu aşan Brezilya, bölgede yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınının merkez üssü haline gelmesine rağmen, Bolsonaro, salgının başlangıcından bu yana virüsü küçümseyen tavırları sebebiyle eleştirilerin odağında yer alıyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal