Brett Tuggle kimdir, neden öldü? Müzisyen Brett Tuggle kansere yenildi

Dünyaca ünlü müzisyen Brett Tuggle, bir süredir tedavi gördüğü kanser hastalığına yenik düştü. 70 yaşında hayata gözlerini yuman Tuggle'ın ölümü müzik dünyasını yasa boğdu.

22.06.2022-09:40 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-09:40) Brett Tuggle kimdir, neden öldü? Müzisyen Brett Tuggle kansere yenildi

Fleetwood Mac grubuyla David Lee Roth Band grubunda klavye çalarak müzik dünyasında adını duyuran Brett Tuggle'ın hayatını kaybettiği haberi müzik dünyasında şok etkisi yarattı.

Bir süredir kanser tedavisi gören dünyaca ünlü ABD'li müzisyen Brett Tuggle'ın hayatını kaybettiği haberi gündeme bomba gibi düştü. 20 yıl Fleetwood Mac grubuyla sürekli turnelere çıkan Brett Tuggle, aynı zamanda David Lee Roth Band grubunun da kurucu üyelerinden birisiydi. Kansere yenik düşen Tuggle, 70 yaşında aramızdan ayrıldı.

Brett Tuggle kimdir, neden öldü

Brett Tuggle kimdir?

Küçük yaştan beri müziğe ilgili olan Brett Tuggle, piyano ve gitar çalarak müzik dünyasına giriş yaptı. Başarılı bir müzik kariyerine ksıa sürde sahip olan Brett Tuggle, ilk olarak Colorado'da Head First grubunu kurdu.

1979 yılında Tuggle, Los Angeles'a taşındı. 1981'de John Kay & Steppenwolf grubunda klavyeci olarak çalışmaya başlayan Tuggle, en uzun süre klavyeci olarak 1997 yılında Fleetwood Mac grubunbda kaldı. Lindsey Buckingham, Christine McVie, John McVie ve Stevie Nicks ile 20 yıl çalışan Brett Tuggle, grupla sürekli dünya turnesine çıktı.

Roth’un 1988 yılında “en iyi solo şarkısı” ödülünü alan “Just Like Paradise”ın hazırlanmasına yardım eden Brett Tuggle, 50 yıl süren müzik kariyeri boyunca Rick Springfield, Jimmy Page, John Kay gibi ünlü müzisyenlerle çalıştı.

Brett Tuggle'ın ölüm haberini Fleetwood Mac grubundaki arkadaşı Rick Springfield duyurdu. Springfield, Twitter hesabından Brett Tuggle'ın bir fotoğrafını paylaştı ve 'Tatlı Brett Tuggle’ımız bu gece eve döndü. Tanrı onun güzel ruhunu korusun' ifadelerini kullandı.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal