Brent petrol varil fiyatı ne kadar? 9 Mayıs 2022 1 varil brent petrol kaç dolar?

Dünyadaki akaryakıt fiyatlarına büyük bir etki eden Brent petrolün varil fiyatının güncel durumu merak ediliyor. Peki Brent petrol varil fiyatı ne kadar? 9 Mayıs 2022 1 varil brent petrol kaç dolar? Son gelişmeler ve fazlası haberimizde...

09.05.2022-13:48 - (Son Güncelleme: 09.05.2022-13:48) Brent petrol varil fiyatı ne kadar? 9 Mayıs 2022 1 varil brent petrol kaç dolar?

Türkiye’deki akaryakıt fiyatları da dahil olmak üzere dünya genelinde pek çok ülkenin akaryakıt fiyatlarına büyük bir etki gösteren Brent petrolün varil fiyatı özellikle 75 gündür devam eden Rusya Ukrayna savaşından olumsuz şekilde etkileniyor. 6 Mayıs Cuma gününde 113 dolarla kapatan Brent petrol varil fiyatı 9 Mayıs 2022 Cuma gününde 112 dolar seviyelerine geriledi. Brent petrolün varil fiyatının güncel durumu merak eden insanlar arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor.

Brent petrol varil fiyatı ne kadar?

Haftanın ilk iş gününde 112,10 dolardan işlem göre Brent petrol varil fiyatı 6 Mayıs Cuma günü 113,50 dolar seviyesinde bulunuyordu. Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise 109,33 dolardan satılıyor.

Brent Petrol Varil

Brent petrol varil fiyatında yaşanan düşüşün Çin’de halen devam eden koronavirüs pandemisinin küresel ekonomiye olumsuz yansıyabileceği endişesi sebebiyle yaşandığı ifade edliyor. Çin hükümetinin salgına karşı oldukça sert önlemler alması ve ülkenin finans merkezi olan Şanghay’da tedbirlerin zirve yapması sebebiyle Brent petrol fiyatlarında düşüş yaşattığı görüşü hakim.

Çin’deki gelişmeler dışında Suudi Arabistan'ın, petrol fiyatlarında azalışa gittiğini açıklaması da Brent petrol varil fiyatlarının düşmesine sebep oluyor.

75 gündür devam eden Rusya Ukrayna savaşı konusunda Avrupa Birliği (AB) üye ülkeleri Rusya’ya yeni yaptırımlar yapmaya hazırlanıyor. Petrol ithalatının yasaklanmasının da bulunduğu yaptırımlar konusunda bazı ülkeler karşıt bir tutum içerisinde. AB Komisyonu, bazı üye ülkelerin karşıt tutumu nedeniyle yaptırım paketi içeriğinde bazı değişiklikler teklif etti. Paketteki değişiklik çerçevesinde, Macaristan, Slovakya ve Çekya'ya, Rusya'dan petrol ithalatında ek süre tanınacak.

Söz konusu ülkelerin Rusya’dan petrol ithalatı yapmasına 2024 yılının ortalarına kadar izin verilecek.

Yaklaşık 112 dolar seviyesinde olan Brent petrol varil fiyatının gün içerisinde 111 dolar seviyelerine düşeceği düşünülüyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal