Böyle hobi görülmedi: Yalova'da yaşayan Uğur Sertoğlu cami cami gezip avize temizliyor!

Böyle hobi ne duyuldu ne de görüldü. Yalova'da yaşayan Uğur Sertoğlu’nun en büyük hobisi cami cami gezerek avize temizlemek.

26.04.2022-13:51 - (Son Güncelleme: 26.04.2022-14:20)

25 yıl avize imalatı yapan Uğur Sertoğlu’nun emeklilikteki en büyük hobisi avize temizliği oldu. Camileri tek tek gezen Uğur amca, hiçbir ücret almadan avizelerin temizliğini gerçekleştiriyor.

İstanbul’da 25 sene avize imalatı yaptıktan sonra emekliğe ayrılan 64 yaşındaki Uğur Sertoğlu, daha sonra Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Esenköy beldesine yerleşti. 

En büyük hobisi avize temizlemek oldu

Sertoğlu’nun emeklilik günlerdeki en büyük hobisi ise bir zamanlar üretimini gerçekleştirdiği avizelerin temizliği oldu. Başta evindeki avizelerin temizliyle hobi edinen Sertoğlu, sonrasında camilerdeki avizeleri temizliğine başladı. Uğur amcanın hobisi öyle bir hale geldi ki misafirliğe gittiği evlerde dahi kendisini avize temizlerken buldu.

Uğur Sertoğlu

Uğur Sertoğlu, emeklilik sonrası avize temizliğini hobi edindiğini ifade etti. Ramazan Bayramı öncesinde, Esenköy beldesindeki camilerde bulunan avizeleri temizlemeye başlayan Sertoğlu: “Ne zaman hangi camiye gitsem kafamı kaldırırım, avizelere bakarım. Hiç üşenmem. Hocaya sorarım, ‘Hocam avizeleri silebilir miyim?’ derim, ‘Sil’ der. Camilerde beni tanıyan hocalarımız bilirler, hiçbirinden para almam, Allah rızası için yaparım.” açıklamalarında bulundu.

Misafirliğe gittiği evlerin avizesini temizliyor

25 yıl avize imalatı yapan Uğur Sertoğlu, 22 yıldır Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Esenköy beldesinde ikamet ediyor. Oturduğu beldede misafirliğe gittiği evlerde dahi avize temizliği yaptığını ifade eden Sertoğlu: “Bu bende bir hobi oldu. Bir misafirliğe eve gideriz, hemen ilk işim kafayı kaldırıp avizelere bakarım. Ver oradan bir bez derim. Ya olmaz filan derler, pırıl pırıl yaparım.” sözlerinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal