Boyalı Kuş film konusu ve oyuncuları

Netflix orjinal yapımı olan Boyalı Kuş filminin konusu ve oyuncu kadrosu

14.06.2022-01:57 - (Son Güncelleme: 14.06.2022-01:57) Boyalı Kuş film konusu ve oyuncuları

Sinema dünyasının uzun zamandır merakla beklediği Boyalı Kuş filmi beyaz perdede takipçileriyle sonunda buluştu. Çekim hazırlıklarının başladığı günden beri takipçileriyle bütün süreci paylaşan çekim ekibi paylaşılan fragmanla da ilgileri üzerinde toplamayı başardı. Sizler için Boyalı Kuş filminin yönetmeni, oyuncu kadrosu, IMDB puanı, film yorumlarıyla ilgili bilgileri haberimizde sizlerle buluşturuyoruz. Boyalı Kuş ile ilgili beklediğiniz tüm bilgiler bu haberimizde..

Boyalı Kuş filmi Genel Bilgileri

Film 14 Ağustos 2020 yılında Netflixte yayınlanan orjinal Netflix filmidir.Türü Dran-Savaş olan film sinemaseverler tarafından büyük beğeni toplamıştır. Filmin yönetmenliğini Václav Marhoul üstlenirken yapım ve senaryo da Jerzy Kosiński tarafından kaleme alınmıştır. Başarılı bir oyuncu kadrosu bulunan Boyalı Kuş'un başrollerinde Stellan Skarsgård, Barry Pepper, Harvey Keitel gibi isimler bulunmaktadır. 2 saat 49 dakikalık film süresi ve IMDB'den 7.4 bir puanı bulunan Boyalı Kuş, izlenmesi gerekenler arasına dahil edilmesi gereken bir film olarak karşımızda bulunuyor.Boyalı Kuş Filmi

Boyalı Kuş Film Konusu

Trajik bir durumda hayatına son veren Jerzy Kosinski’nin adından sıkça söz ettirdiği bilinen romanının ilk sinema uyarlaması olan Boyalı Kuş, İkinci Dünya Savaşı sonlarında geçmektedir. Filmin konu aldığı yer gelişmemiş, verimsiz topraklarla çevrili Doğu Avrupa'da geçmektedir. Bu coğrafi olarak imkansızlıklar ve savaşın şartlarının getirdiği bütün zorlukların içerisinde tek başına kalmış bir çocuğu konu alır. Savaşın sonlarında ailesi tarafından arkada bırakılan çocuğun, imkansızlıkların içerisinden kurtulabilmek için zorlu mücadelesi şekliden geçiyor. Savaşın pençesinde gaddarlaşmış bir dünyada insanların, askerlerin içerisinde kendi savaşının kazananı olmak için mücadelesi devam ediyor.

Siyah-beyaz çekimi tamamlanan filmin bahsi konu alınan zamanın tüm detaylarını hissetmenize daha fazla yardımcı oluyor. İkinci Dünya Savaşının bütün acımasızlığını, insanların çektiği zorlukları buna paralel olarak Doğu Avrupanın doğal güzelliklerini ve başrolündeki çocuğun gözünden izleyicilere aktarıyor. Yönetmen Marhoul film için; insan ruhunun karanlık derinliklerine doğru bir yolculuk olarak tanımladığı, filmin özünde şiirin bulunduğu, her türlü dehşetin tam merkezinde bulunsa da çocuğun özünün hala saf ve güzel kaldığını aktarıyor

Savaşın zorlukları altında canileşmiş, duygularını yitirmiş askerler ve sivillerin arasında mücadeleyle geçen ve yolun sonunun tahmin edilemediği bir serüvende tek başına kalmış bir çocuğun öyküsü sinema severlerle buluşuran film Boyalı Kuş Şubat 2020 de sinemalarda..

Zeynel Abidin Barut
zeynelbarut@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal