Botoks ile terleme nasıl engellenir, zararları nelerdir? Terleme için botoks yapılan bölgeler

Güzelleşmek için kullanılan botoksun yeni tercih alanı terlemeyi engellemek oldu. Doktorlar tarafından terleme olan bölgeye enjekte edilen botoks sinir uyarımlarını bloke ederek terlemeyi engelliyor. Peki, botoks ile terleme engelleniyor mu? Terleme botoksunun zararları var mıdır? İşte detaylar...

22.06.2022-00:47 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-00:47) Botoks ile terleme nasıl engellenir, zararları nelerdir? Terleme için botoks yapılan bölgeler

Dermatoloji Uzmanı Dr. Metin Oğuz botoksla terleme tevasiyle ilgili, "Botoks aşırı terlemeyi kontrol altına almanın etkili yollarından biridir. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) bu tedaviyi yalnızca koltuk altı kullanımı için onaylamıştır. Botoks koltuk altı haricinde el, yüz, avuç içi ve ayak terlemesini önlemek amacıyla da kullanılabilir. Ancak etki süresi yalnızca 6 aydır. 6 ay sonra işlem tekrarlanmalıdır. Fiyat:2.700 TL'dir." bilgilerini paylaştı.

Botoksla terleme tedavisi nasıl yapılıyor?

Aşırı terlemeye karşı roll on, parfüm gibi pek çok yöntem kullanılmaktadır. Ancak gelişen teknolojiyle birlikte botoksun da terlemeyi engellediği tespit edildi.

Botoks tedavisinde, botoks incecik iğnelerin yardımıyla terleme yaşanan bölgeye uygulanır. Uygulama ortalama on dakika devam eder.

botoksla terleme tedavisi uygulanan bölgeler

Terlemeyi engellemek için botoks yapılan bölgeler hangileridir?

Terleme tedavisinde botoks yalnızca koltuk altına uygulanıyor. Yapılan çalışmalar, botoks uygulamasının koltuk altındaki ter üretim oranını minimum altı ay süresince %50'nin üstünde azaltacağını gösteriyor. Fakat, altı ayın sonunda işlemi yeniden yaptırmak gerekiyor.

Onaylanmayan terleme önleyici botoks kullanım bölgeleri

- Avuç içleri

- Yüz

- Ayak tabanı

Ancak bu bölgeler henüz onay almadığı için tedavi uygulanamamaktadır.

 botoksla terleme tedavisi

Botoks terleme tedavisinin zararı var mı?

Tedavi gören hastalarda sıklıkla görülen yan etki enjeksiyon yapılan yerde ağrı ile kanama, vücudun diğer yerlerinde terleme, grip, baş ağrısı, ateş, anksiyete ve kaşıntıdır.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal