BOTAŞ açıkladı: Doğalgaz artacak mı?

Yeni yılın gelmesiyle vatandaşın doğalgazın fiyatı ne olacak sorularını da beraberinde getirdi. Öte yandan bu konu hakkında BOTAŞ'tan açıklama geldi. İşte haberin detayları...

29.12.2023-15:55 - (Son Güncelleme: 29.12.2023-15:55) BOTAŞ açıkladı: Doğalgaz artacak mı?

Yeni yılda asgari ücretin artması ve döviz kurunun da günden güne artış göstermesiyle birçok şeye Zam geldi. Öte yandan gözler BOTAŞ’a çevrildi. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), ocak ayı itibarıyla mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde değişiklik yapılmadığını bildirdi.

Fiyatlar sabit kaldı

BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, doğal gazda ocakta geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi sabit kaldı. Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine ocakta uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak açıklandı. Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin lira olarak duyuruldu.

“En düşük doğalgaz ülkemizde”

Duyuruda, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında halen konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır." ifadesi kullanıldı. 

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal