Boston Seyahat Rehberi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Boston, Massachusetts Eyaleti’nin merkezi ve Amerika tarihinde önemli bir yere sahip olan şehridir. Şehir Charles ve Mystic Irmakları’nın başlangıç noktasında konumlandırılmış. Peki, Boston’a nasıl gidilir? İşte detaylar...

15.06.2020-17:30 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-17:29) Boston Seyahat Rehberi

ABD’nin en eski şehirlerinden biri olan Boston, Amerika’ya gidildiği zaman gezebileceğiniz şehirleri arasında yer alıyor. 1630 yılında İngilizler tarafından kurulan şehir aynı zamanda Amerika Devrimi’nin gerçekleştiği önemli bir yer. Daha detaylı ve güzel bir tur yapmanız için Boston seyahat rehberi hazırladık sizler için. Seyahat rehberine göz atarsanız eğer Boston’da gezilecek yerler listesi sayesinde kendinize bir rota oluşturabilirsiniz.

Boston’a Nasıl Gidilir?

ABD’ye ülkemizden gidişin tek yolu olan havayolu ile ulaşım sağlayabileceğinizi belirtmek isteriz. Ülkemizden Boston Logan Uluslararası Havalimanına direkt uçuşlar sayesinde yaklaşık 10 saat 30 dakikalık bir yolculuk süresinin ardından şehir merkezine otobüsler veya taksiler yardımı ile ulaşabilir ve şehir turunuza başlayabilirsiniz.

Bostan’da Gezilecek Yerler

Amerika Birleşik Devletleri’nin eyaletlerinden biri olan Massachusetts’in merkezi ve en büyük şehri olan Boston gezinizde size öncülük etmesi için hazırladığımız Boston Seyahat Rehberi umarız ilginizi çekiyordur. Boston’da gezilecek yerler listesi;

• Prudential Kulesi

Yapımı 1964 yılında biten ve Bostan’daki en yüksek ikinci bina olan Prudential Kulesi ya da kısaltılmış versiyonuyla The Pru, uluslararası stil gökdelenleri arasında yer alıyor. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’nin en eski 50 binası içinde. Yapımının tamamlandığı dönemde New York dışındaki dünyanın en yüksek binası sayılıyordu. Prudential Kulesi içinde birçok farklı amaca hizmet eden alanlarıyla da oldukça meşhur. 50.katında bulunan Skywalk Gözlemevi ise bölgenin halka açık en yüksek gözlemevi.

• Boston Güzel Sanatlar Müzesi

450 binden fazla sanat eseri ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük 4.müzesi olan Boston Güzel Sanatlar Müzesi, Tufts Okulu’na bağlı ve dünyanın en çok ziyaretçi ağırlayan müzelerinin arasında yer alıyor. Boston Güzel Sanatlar Müzesi içinde Van Gogh, Gilbert Stuart, Renoir, John Singer Sargent ve Monet gibi birçok dünyaca ünlü sanatçıların eserleri bulunuyor.

• Salem Cadı Müzesi

Amerika tarihinde büyük bir leke sayılabilecek Salem Cadı Mahkemesinin yapıldığı ve cadılıkla suçlanan insanların idam edildiği Salem kasabasının içinde yer alan bir müze. Salem Cadı Müzesi, o dönemde yaşananları betimleyen balmumu heykellerin olduğu, cadılar hakkında oldukça fazla hikâye ve ilginç detayların anlatıldığı çarpıcı bir müze.

• Massachusetts Eyalet Binası

Boston, bağlı olduğu Massachusetts eyaletinin konağı 1798 yılında ünlü bir mimar olan Charles Bulfinch tarafından tasarlanmıştır. Massachusetts Eyalet Konağı, önemli bir mimariye sahip olduğu için Ulusal Tarihi Mimari Eserler arasında yer alıyor.

• Özgürlük Yolu

Asıl adıyla The Freedom Trail, Charleston’da Bunker Hill Anıtı ve Boston Common arasında yer alan ve ABD tarihinin önemli 16 noktasından geçen yaklaşık olarak 3 kilometre uzunluğunda bir yol. Özgürlük Yol’u boyunca önemli kiliseler, şehir binaları ve mezarlıklar sizleri karşılıyor olacak.

• Boston Halk Bahçesi

Boston tarihinde halka açık ilk park olması ile ünlenen Boston Halk Bahçesi, yeşilin neredeyse bütün tonları ve sincapları ile ziyaretçilerini karşılayan ve şehrin içindeki yoğunluktan kurtulabileceğiniz huzurlu bir dinlenme alanı. Boston seyahat rehberi burada son buluyor elbette siz çok daha fazlasını gezerek keşfedebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal