Borsa'da 'Yukarı Adım Kuralı' Bugün de Uygulanacak

Borsa İstanbul BIST-50 endeksinde olan hisselerde açığa satış işlemlerinde yukarı hamle kuralı bugün de yürütülecek.

29.03.2021-09:56 - (Son Güncelleme: 29.03.2021-09:56) Borsa'da 'Yukarı Adım Kuralı' Bugün de Uygulanacak

Borsa İstanbul'un Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) tarafından yayımlanan açıklamasında, açığa satış işlemi gerçekleştirebilen hisselerde açığa satış işleminin, açığa satışa husus olacak sermaye piyasası aracının en son uygulanan işlem fiyatından daha fazla bir fiyattan uygulanabileceği ifade edildi.

Yapılan açıklamada, açığa satışa mesele olan sermaye piyasası aracının en son uygulanan fiyatının bir önceki fiyattan daha fazla olması durumunda, açığa satış işleminin en son uygulanan fiyat seviyesinden de yapılabileceğinin altı çizilerek, "Gün içinde sahip olunmadan yapılan ve daha sonra aynı gün içinde yapılan alımlarla kapatılan satışlar da açığa satış kapsamında olduğundan yatırımcılarımız ve yatırım kuruluşlarımız tarafından bu nitelikteki satışlara ilişkin emirlerin de açığa satış seçeneği işaretlenmek suretiyle iletilmesi hususunda gerekli dikkat ve özenin gösterilmesi önem arz etmektedir." denildi.

Sermaye Piyasası Kurulu hükmü gereğince BIST-50 endeksinde olan oranlarda açığa satış işlemi gerçekleştirebiliyor. Borsa İstanbul, 23 Mart tarihindeki açıklama ile konu olan hisselerde bir gün boyunca uygulanmak üzere açığa satış işlemlerinde yukarı hamle kuralının uygulanmasına karar almış, sonraki günlerde de bu yürütmeye devam etmişti. Yapılan açıklamayla yukarı hamle kuralı bugün de uygulanacak.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal