Bomba siklonu can almaya devam ediyor: En az 19 kişi hayatını kaybetti

ABD’de son zamanların en dondurucu soğukları yaşanıyor. Bilim dilinde ‘Bomba Siklonu’ adı verilen soğuklar sebebiyle en az 19 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

25.12.2022-10:19 - (Son Güncelleme: 25.12.2022-16:26) Bomba siklonu can almaya devam ediyor: En az 19 kişi hayatını kaybetti

Dünya kış mevsiminin dondurucu soğuklarıyla mücadele ederken, bazı ülkelerde bu soğuklar oldukça ağır etki gösteriyor. ABD’de yaşanan kar fırtınası ve dondurucu soğuklar, hayatı adeta felç etti. 250 milyonu aşkın kişiyi etkilediği ifade edilen ve bilim dilinde ‘Bomba Siklonu’ adı verilen soğuklar sebebiyle en az 19 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

ABD Bomba Siklonu

Bomba siklonu can alıyor

ABD Ulusal Meteoroloji Servisi (NWS) halka dışarı çıkmamaları ve önlem almaları çağrısında bulundu. Kar fırtınası nedeniyle 19 kişi hayatını kaybetti, 1.5 milyondan fazla kişi de elektriksiz kaldı. ABD’nin birçok bölgesinde ulaşım kesintiye uğrarken Noel Bayramı’nda 5 bin uçuşun iptal edildiği ya da ertelendiği açıklandı.

ABD Bomba Siklonu-1

Bugüne kadarki en şiddetli kış

NWS, kar fırtınasının “Bugüne kadarki en şiddetli kış hava durumu uyarısını” gerektirdiğini aktardı. Kar fırtınasının ABD, Teksas’tan Kanada’nın Quebec eyaletine kadar 3.200 km’yi etkisine aldığı kaydedildi. Dondurucu soğukların “Bomba Siklonu” denilen, sıcaklığın aniden düşmesiyle bomba etkisi yaratan kar fırtınasına dönüştüğü bildirildi. Bomba siklonunun hafta sonu boyunca ABD ve Kanada’yı etkilediği kaydedildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal