Bolu’daki zehirli su vakasında ilk ölüm haberi geldi

Bolu’da bayram haftasında içtikleri sudan zehirlenen 123 kişi hastaneye kaldırılıp tedavi altına alındı. Yoğun bakımda tedavi gören 49 yaşındaki hastalardan Eyüp Erten hayatını kaybetti.

24.07.2022-10:34 - (Son Güncelleme: 24.07.2022-11:04)

Kuran Bayramı’nda içtikleri sudan zehirlenen birçok kişi hastaneye yatırılmıştı. Geçtiğimiz haftalarda ise sudan zehirlenenlerin sayısı 123 kişiye çıktı. Bolu’da yaşanan bu olayda bir süredir yoğun bakımda tedavi gören hastalardan Eyüp Erten hayatını kaybetti. 

Bir kişi hayatını kaybetti 17 kişi yoğun bakımda 

Bir süredir gündemde olan su zehirlenmesi olayına ilişkin ilk ölüm haberi geldi. BoluYuva Köyü'nde içtikleri sudan zehirlenen insanların sayısı giderek artıyor. Bayramın ikinci günü mide bulantısı ve kanlı ishal ile hastaneye kaldırılan 49 yaşındaki Eyüp Ertem, hayatını kaybetti. Yaşanan olayın ardından Bakan Koca’dan ilk açıklama geldi. Koca, "Bir vatandaşımızı kaybettik. Üzüntümüz büyük. Olaydan etkilenenlerin toplam sayısı 123. 17'si yoğun bakımda olmak üzere, 54 kişinin tedavisi devam ediyor."

Bolu da su zehirlenmesinden ilk ölüm gerçekleşti

‘Solunum sorunu çektim’

Su zehirlenmesi ile hastaneye kaldırılan ve tedavisinin ardından taburcu olan hastalardan İsmail Arslan "Pazartesi günü rahatsızlandım. Kanlı ishal olmuşum. Serum verip tahlil yaptılar. Ağrılar çok şiddetliydi. Enfeksiyon oranım yüksekti. Şu an iyiyim ama kardeşimin oğlunu Ankara'ya sevk ettiler. Böbrekleri hasar gördüğü için Ankara Üniversitesi Hastanesi'nde diyalize alındı" dedi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal