Bolu Tüneli neden kapalı, ne zaman açılacak? Bolu Dağı Tüneli açık mı? Bolu Tüneli İstanbul yönü ne zaman açılacak?

Geçtiğimiz günler içerisinde yaşanan hasar ve yol çalışmaları sebebiyle geçici olarak kapatılan Bolu Tüneli’nin ne zaman açılacağı merak ediliyor. Peki Bolu Tüneli neden kapalı, ne zaman açılacak? Bolu Dağı Tüneli açık mı? Bolu Tüneli İstanbul yönü ne zaman açılacak? Konu hakkında son gelişmeler haberimizde...

19.05.2022-12:24 - (Son Güncelleme: 19.05.2022-12:24) Bolu Tüneli neden kapalı, ne zaman açılacak? Bolu Dağı Tüneli açık mı? Bolu Tüneli İstanbul yönü ne zaman açılacak?

Türkiye’nin önemli karayollarından birisi olan Bolu Tüneli, geçtiğimiz günler içerisinde yaşanan hasar ve yol çalışmaları sebebiyle geçici olarak kullanıma kapatılmıştı. Ülkenin önemli geçiş güzergahları arasında yer alan Bolu Tüneli’nde hali hazırda devam eden çalışmaların ne zaman tamamlanacağı ve Bolu Tüneli’nin ne zaman açılacağı sorusu bir çok vatandaşın gündeminin en üst basamaklarında yer alıyor.

Bolu Tüneli neden kapalı, ne zaman açılacak?

Bolu Dağı’nda bulunan Bolu Tüneli’nin İstanbul yönü yapılacak olan genleşme derz değişimi sebebiyle 35 gün boyunca trafiğe kapatılmıştı. Yapılan açıklamaya göre . İstanbul yönüne gidecek sürücüler D-100 Karayolu'na yönlendirilecek.Türkiye'nin en önemli karayolu geçiş güzergahı olan Bolu Dağı Tüneli İstanbul yönünde bulunan viyadüklerde genleşme derzi değişimi çalışması başlatılacak. Abant- Kaynaşlı Gişeleri arası İstanbul yönünde 16 Mayıs tarihinde başlayacak olan çalışma, 20 Haziran tarihinde sonlandırılacak. Bu süre boyunca TEM’in İstanbul yönü, araç trafiğine kapatılacak; sürücüler de D-100 karayoluna yönlendirilecek.

Bolu Dağı tüneli ne zaman açılacak

Bolu Dağı tüneli bir kaç hafta önce yaşanan zincirleme kaza ile gündeme gelmişti. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal