08.09.2022-14:06 (Son Güncelleme:29.04.2023-08:50)


1

İnceleme yapıldı

İnceleme yapıldı

AFAD İl Müdürü Cahit Akkoyun, AFAD Deprem Dairesi Başkanlığından jeofizik yüksek mühendisi Kudret Tekin, jeoloji yüksek mühendisleri Turgay Kuru ve Aytaç Apak ile oluşan ekip, tuhaf seslerin duyulduğu köyde inceleme yaptı.



2

24 saat takip edilecek

24 saat takip edilecek

Köyün muhtarı Necmettin Baykara’dan bilgi alan ekipler, köyde olabilecek depremlerin yanı sıra yapay sarsıntıların da anında bildirilebilmesi için ivme ölçer sistemi kurdu. Bu sistem sayesinde köy 24 saat takip edilecek.



3

Akyayla köyünde de inceleme yapılacak

Akyayla köyünde de inceleme yapılacak

Ekiplerin, yerin altından ses geldiğini bildiren Tillo ilçesine bağlı Akyayla köyünde de inceleme yapacağı bildirildi.



4

Geceleri uyuyamıyorlar

Geceleri uyuyamıyorlar

Yerin altından gelen seslerin kokutucu olduğunu söyleyen köy muhtarı Necmettin Baykara, köy halkının geceleri patlama sesinden uyuyamadığını dile getirdi.



5

'Garip sesler geliyor'

'Garip sesler geliyor'

Baykara, “Bu sıkıntılar nedeniyle yer altında bir mayın gibi sesler geliyor. Garip sesler. O esnada bütün köy halkı tedirgin oluyor.” dedi.



6

'Bütün evler sallanıyor'

'Bütün evler sallanıyor'

Açıklamasına “Bütün evler sallanıyor, o sallantıda bütün köy tedirgin oluyor. Gece yattığım zaman saat 2 civarında bir baktım bir mayın sesi geldi. Bütün köy korkudan kalktı. Bütün köy halkı endişelidir. 2-3 sefer oldu, bunu herkes duyuyor. Bunun neticesini almak istiyoruz neyin nesidir” sözleriyle devam etti.



7

Nöbet tutuyorlar

Nöbet tutuyorlar

Geceleri yerin altından gelen ses sebebiyle uyuyamadıklarını ve dönüşümlü nöbet tuttuklarını belirten köy sakini Sabri Yıldırım, bu sesler sebebiyle tedirgin olduklarını söyledi.



8

'72 yaşındayım böyle korkunç ses görmemiştim'

'72 yaşındayım böyle korkunç ses görmemiştim'

Sabri Yıldırım, “72 yaşındayım böyle korkunç bir ses görmemişim. Herkes benim evimin altından bu ses geldi diyor. Herkes evden kaçıp sonra evine bakıyor, evde hiçbir şey yok. O kadar korkunç bir sestir. Gece yatmıyoruz, nöbet tutuyoruz. Köy halkı tedirgindir. Küçük büyük herkes diyor 'Bu ne olacak?' Herkes korkuyor bu derin patlamadan” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr