Boji Köpek Nerede, Boji Ne Demek?

İstanbul'u toplu taşımaya gezen Boji hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. Boji'nin bakıcıları iddialara yanıt verdi.

02.10.2021-12:22 - (Son Güncelleme: 23.11.2021-12:39) Boji Köpek Nerede, Boji Ne Demek?

İstanbu’un pek çok noktası toplu taşıma araçlarını kullanarak gezmesiyle ünlenen köpeğe mikroçip takılarak izlendi. Vatandaşlar tarafından ‘Boji’ adı verilen köpek, üzerine takılan çip sayesinde adım adım izleniyor. Takip sistemi aracılığıyla izlenen Boji, günde tam 29 durak geziyormuş.

Toplu taşıma araçlarını kullanarak İstanbul’u gezen Boji, sosyal medyada gündem olmuştu. Geçen ay sosyal medya platformlarından Boji’nin farklı zamanlarda metrobüs, vapur ve metroda çekilmiş  yolculuk videoları paylaşılmıştı. 

BOJİ KÖPEĞE EV ARANIYOR

Geçtiğimiz hafta Boji köpeğin tuvaletini tramvaya yaptığı iddiaları asılsız çıkmış, İBB sözcüsü bu iddilara görüntülerle cevap vermişti. Dün gelen haberlere göre Boji'ye yeni ev aranıyor. Toplu taşımada hayatını geçirmesinin zor olduğunu düşünen bakıcıları, Boji için geniş bahçeli bir ev arıyor. İzmir Selçuk'ta bulunan Matematik Köyü, Boji'yi köye almak için başvuruda bulundu.

BOJİ KÖPEĞE İFTİRA ATILDI

Bugün yapılan bir paylaşımda Boji Köpeğin tramvaya tuvaletini yaptığına dair çıkan haberler İBB tarafından gösterilen videoyla yayınlandı. Videoda bir adamın tuvaletini yapıp koltuğa koyduğu görüldü. Boji'nin bakıcıları da Boji'nin o gün kulübesinde olduğunu bildirdi.


BOJİ NE DEMEK?

Yapılan habere göre, kangal çoban kırması olan sevimli köpeğin ‘Boji’ adı, demiryolu terminolojisinden geliyor. Sevimli köpeğin sürekli olarak, metro ve metrobüslerde tekerlerin hareket etmesini sağlayan boji bölgesinde yatması sebebiyle kendisine bu isim verilmiş.

BOJİ KÖPEK NEREDE?

Boji köpek uzun süre İstanbul'u gezdikten sonra ünlendikten sonra insanlar tarafından sürekli sevilmesi sonrası insanları ısırmıştı. Bu olaylardan sonra Boji belediyenin veterinerleri tarafından bir süredir tedavi ediliyor.


İSTANBULU TURLAYAN BOJİ, DAHA ÖNCE DE MUAYENE EDİLMİŞ

Gezgin köpek Boji, 18 Ağustos tarihinde İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri ile Kemerburgaz Hayvan Geçici Bakımevi'ne götürülmüştü.

Yapılan sağlık muayenesinin ardından derisinin altına sinyal verici mikroçip yerleştirilen Boji, bu sayede gittiği her yerden izlenebiliyor. Bakımevi’nde yapılan muayenede, Boji’nin bojinin daha önce de bakımdan geçtiği kısırlaştırıldığı ve tekrar sokak yaşamına bırakıldığı öğrenildi. Sağlık kontrolleri yapılan Boji tekrar toplu taşıma araçlarına kavuştu ve keyifle seyahatlerine devam ediyor. Derisindeki mikroçip ve mobil takip uygulaması sayesinde Boji’nin hangi durakta olduğu rahatlıkla anlaşılabiliyor.


BOJİ, METRO İSTANBUL MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN İZLENİYOR

Boji’yi ye takılan çipi izleyen uygulama sadece Metro İstanbul Müşteri İlişkiler Müdürlüğü'nün telefonuna yüklü olduğu için oradan izlenebiliyor.

Müdürlüğün yaptığı gözlemlere göre, Boji’nin Avrupa yakasında en çok tercih ettiği hat T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı iken, Anadolu yakasında ise M4 Kadıköy-Tavşantepe Metro Hattının favorisi olduğu anlaşılıyor. Uygulama aracılığı ile Boji’nin bir günde ortalama 29 durak gezdiği anlaşılıyor. Günde en az 30 kilometre dolaşan sevimli köpek Boji, 10.30-15.30 saatlerinde Göztepe'den Kartal'a, Kartal'dan Tavşantepe'ye gitmiş. Tavşantepe’den inen Boji bir süre dinlendikten sonra tekrar yolculuğuna devam etti.

‘Boji tüm yolculuk kurallarına vakıf, inen yolculara yol veriyor, bekleyip tren içine geçiyor sakin bir şekilde içeri geçip kendisine bir yer buluyor, metroyu kaçırdığı zaman ise metronun peşinden koşuyor. Boji yolcular tarafından da çok seviliyor.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal