Boğaziçi Üniversitesi'ndeki Protestolara BBC Desteği

Türkiye'de gerçekleşen en küçük gösteri yürüyüşünü manşetten veren BBC, bu sefer de şaşırtmadı.

04.01.2021-18:56 - (Son Güncelleme: 04.01.2021-18:57) Boğaziçi Üniversitesi'ndeki Protestolara BBC Desteği

BBC ve The Economist muhabirleri Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemleri haber yapmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi Rektörü olarak atana Melih Bulu, organize olarak bir araya gelen gruplar tarafından protesto ediliyordu.

CHP ve HDP'nin desteklediği gösterilerde gerginliklerin ve taşkınlıkların artması üzerine İngiliz gazeteciler yaptıkları haberlerle Türkiye'de kriz çıktı çağrısını yinelediler.

'EYLEMLERİ KÖPÜRTÜYORLAR'

Gezi Parkı ihanetinin çıktığı dönemde Taksim Meydan'ından, CHP yürüyüşü sırasında ise yollardan yayın yapan BBC muhabiri Mark Lowen, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda, 'Türkiye'de polis şiddeti var' yazıp Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hadsiz ifadeler kullandı.


YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal