Bodrum'dan rekor araç geçişi! Bayram sonrası trafik kitlendi 100 bin araç Bodrum'dan çıkış yaptı

2022 Kurban Bayramı'nda toplamda dokuz gün tatil verilmesiyle beraber vatandaşlar bu zaman dilimini değerlendirmek için çeşitli seyahatler yaparken rekor Bodrum'dan geldi. Tatilin bitmesinin ardından üç gün toplamda Bodrum'dan çıkış yapan araç sayısı 100 bin oldu.

18.07.2022-08:54 - (Son Güncelleme: 18.07.2022-08:54) Bodrum'dan rekor araç geçişi! Bayram sonrası trafik kitlendi 100 bin araç Bodrum'dan çıkış yaptı

Halkın kent bölgelerinden sahil kenarlarına gitmesiyle dokuz günlük tatilin sonuna gelindi. Özellikle her dönemde ilgi odağı olan Muğla'nın Bodrum ilçesi yine rekorlara imza attı. Trafik dün öğlen saatlerinde yoğunlaşırken Cuma, Cumartesi ve Pazar günü verilerine göre toplamda 100 bin aracın çıkış yaptığı tespit edildi. 

Kilit kavşağı kitlendi 

9 günlük tatilin son gününe kalmadan Cuma, Cumartesi yola çıkış yapanlar olduğu gibi son güne kalanların sayısı da oldukça fazladır. 43 ilin geçiş noktasında bulunan 'Kilit Kavşağı' olarak isimlendirilen Kırıkkale'de dün trafik yoğunluğu fazlasıyla yaşandı. Kilometrelerce araç kuyruğu olurken kazaların yaşandığı da bilinmektedir. 

Bodrum'da trafik yoğunluğu

İstanbul - İzmir otoyolu

İstanbul-İzmir Otoyolu Bursa Batı Gişelerinde de öğleden sonra trafik yoğunluğu oluşurken otoyol A.Ş görevlileri ve polis ekipleri trafikte yaşanabilecek kazaların önüne geçebilmek için çeşitli önlemler alındı. * Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki İstanbul Deniz Otobüsleri İskelesi de doldu taştı.

Bodrum'da trafik yoğunluğu

64 can kaybı yaşandı 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 9-10 günlük trafik kaza verilerini belirlerken bayram tatilinde 2018 yılında ölüm sayısı 148 iken bu rakamın bu senelerde düştüğünün de altını çizdi. Yarısından fazla olacak şekilde düşüş yaşanması alınan tedbirlerin sonucu olarak adlandırıldı. 

Kapıkule'de tarihi rekor 

Edirne Valiliği, Avrupa'dan gelen gurbetçilerin yoğunluk gösterdiği Kapıkule Sınır Kapısı'nda yılların rekorunun kırıldığını belirtti. 24 saat içinde 8 bin 358 aracın geçtiği ve 35 bin 887 yolcunun giriş yaptığı tespit edildi. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal