02.02.2021-11:51 (Son Güncelleme:02.02.2021-11:51)


1

Böbrek taşı, pek çok faktöre bağlı olarak gelişen, mesaneden böbreklere kadar üriner sistemin herhangi bir yerinde görülebilen sert birikintilerdir ve tüm yaş gruplarında görülebilir. Taşın boyutuna göre ağrının şiddeti değişir. Ancak birkaç basit ipucu sayesinde böbrek taşının neden olduğu ağrıyı önleyebilirsiniz. Bu ipuçlarının başında hemen herkesin tahmin edebileceği gibi su gelmekte. Bol miktarda su tüketmek böbrek taşının neden olduğu ağrıyı hafifletebilir. Suyun yanı sıra; elma sirkesi, limon suyu, fesleğen, nas suyu, barbunya ve kerevizde böbrek taşının neden olduğu ağrıyı dindirmede faydalıdır.



2

Su

Su

Dehidrasyon, böbrek taşı oluşumunun önde gelen nedenlerinden biridir. Az su içmek idrarın yoğunlaşmasına, birçok mineral ve tuzun kaynaşmasına neden olur. Daha fazla su içmek, böbrek taşlarının büyümesini engeller.



3

Elma sirkesi

Elma sirkesi

Elma sirkesi, sitrik asit içerir ve bu da kalsiyum açısından ağır böbrek taşlarının çözülmesine yardımcı olur. Bir bardak suyun içerisine biraz elma sirkesi ekleyerek hazırlayacağınız karışımı yemeklerden önce içebilirsiniz.



4

Limon suyu

Limon suyu

Sitrat, kalsiyum birikmesi sonucunda oluşan böbrek taşlarının parçalanmasını sağlar. Limon suyu bol miktarda sitrat içermektedir, bu yüzden böbrek taşı ağrısı için oldukça faydalıdır. Aç karnına ılık suyun içerisine ekleyeceğiniz limon suyunu içebilirsiniz. Limon suyunun doğal olması tercih edilir, çünkü şişe versiyonları çok fazla tatlandırıcı içermektedir ve bu da böbrek taşlarını artırabilir.



5

Fesleğen

Fesleğen

Fesleğen, kalsiyum bazlı böbrek taşlarının çözülmesini sağlayan başka bir bileşen olan yüksek miktarda asetik asit içermektedir. Fesleğen yapraklarının ürik asidi dengelediği ve böbrek taşlarını dışarı atmada faydalı olduğu biliniyor.



6

Nar suyu

Nar suyu

Nar suyu, hemen herkesin kefil olduğu başka bir doğal ilaçtır. Her gün bir bardak nar suyu içmek, böbrek taşlarının yok olması için oldukça etkilidir.



7

Barbunya

Barbunya

Barbunya böbrek taşı sorunlarına karşı faydalı bir besindir. Böbrek taşı oluşumunu engellemeye yardımcı olan bir mineral olan magnezyum açısından oldukça zengindir. Barbunyayı ve barbunyayı kaynattığınız suyu yemeklerinize ekleyebilirsiniz.



8

Kereviz

Kereviz

Söz konusu böbrek taşları olduğunda kereviz tam bir yaşam iksiridir. İdrar atılımına yardımcı olur ve böbrek sağlığı açısından harika bir besindir. Düzenli olarak kereviz tohumları tüketildiği zaman böbrek taşı oluşumunu engelleyebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR