BM'den Türkiye'ye 'Suriyeli Mültecilere Yönelik Kabulleri Artırın' Çağrısı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği İtalyan Temsilcisi Filippo Grandi, Türkiye'ye Suriye'den gelen mültecilere yönelik kabullerin artırılması yönünde bir çağrıda bulundu.

21.02.2020-11:07 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-13:36) BM'den Türkiye'ye 'Suriyeli Mültecilere Yönelik Kabulleri Artırın' Çağrısı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği İtalyan Temsilcisi Filippo Grandi, Türkiye'ye Suriye'den gelen sığınmacılara kucak açması yönünde bir çağrıda bulundu.

Filippo Grandi konuya yönelik yaptığı açıklamada, "Savaşın sonlandırılmasına ve insanların hayatlarının korunması için emniyete alınmalarına ihtiyaç var" dedi.

"KABULLERİ ARTIRMALI"

İtalyan Temsilcisi Filippo Grandi, "Türkiye dahil komşu ülkelere, kabulleri artırmaları için çağrı yapıyorum. Böylece tehlike altındaki insanlar da emniyete ulaşabilir." diye konuştu.

Komşu ülkelerde "kapasite ve kamu desteğinin hâlihazırda zorlandığını" da dile getiren Grandi, sığınmacılara kucak açan ülkelerin uluslararası yardıma daha çok ihtiyacı olduğunu vurguladı.

TÜRKİYE'DE 4 MİLYON SURİYELİ BULUNUYOR

BM, Suriye'nin kuzeybatısında son zamanlarda giderek yoğunlaşan saldırılar sebebiyle 900 binden fazla sivilin evlerini terk ederek Türkiye sınıra doğru göç etmesi uluslararası alanda büyük bir sorun oluşturuyor.

Grandi, söz konusu sivillere yönelik net rakamı 4 milyon olarak kaydetti. Resmi raporlara göre de Türkiye'de 4 milyon Suriyeli sığınmacı yaşıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal