BM'den Coronavirüs Salgınıyla Mücadele İçin Ateşkes Çağrısı

BM, Kovid-19 ile mücadelede dünyanın en savunmasız savaş bölgelerinde insani yardım koridorları oluşturulabilmesi için küresel ateşkes çağrıda bulundu.

23.03.2020-20:07 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-20:04) BM'den Coronavirüs Salgınıyla Mücadele İçin Ateşkes Çağrısı
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, yeni tip coronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele için dünyanın en savunmasız savaş bölgelerinde insani yardım koridorları oluşturulabilmesi amacıyla küresel ateşkes çağrısında bulundu.

Guterres, video konferans yoluyla gerçekleştirdiği basın açıklamasında, tüm dünyanın ortak bir düşman olan coronavirüs ile karşı karşıya kalmasına ilişkin, silahlı çatışmaların ve savaşların halen devam ettiğini ifade etti.

Sağlık sistemlerinin çöktüğü ve sağlık çalışanlarının hedef alındığı savaş bölgelerinde savunmasız ve yerinden edilen kişilerin ve mültecilerin coronavirüs salgınından iki kat daha fazla etkilenme riskiyle karşı karşıya olduğu açıklaması yapan Guterres, "Dünyanın her köşesinde devam eden savaşlar için derhal küresel ateşkes çağrısı yapıyorum." dedi.

Guterres, "Silahları ve topçu atışlarını susturun, hava saldırılarına son verin. Kovid-19'a karşı en savunmasız bölgelere hayati derecede önem taşıyan insani yardım koridorlarının oluşturulması için bu son derece önem arz ediyor." ifadesini kullandı.

Savaş hastalığına son verilip dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgınıyla mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Guterres, "Bu da ancak tüm savaşların durmasıyla başlayabilir ve insanlığın şu an buna her şeyden daha fazla ihtiyacı var." yorumunda bulundu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal