BM: Virüsün Yayılmasına İzin Verirsek Milyonlarca İnsan Ölecek

Birleşmiş Milletler (BM), "Virüsün, özellikle dünyanın en savunmasız bölgelerinde orman yangını gibi yayılmasına izin verirsek milyonlarca insan ölecek." açıklamasında bulundu.

19.03.2020-20:29 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-22:11) BM: Virüsün Yayılmasına İzin Verirsek Milyonlarca İnsan Ölecek

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, yeni tip coronavirüs (Kovid-19) salgınına karşın, "Virüsün özellikle dünyanın en savunmasız bölgelerinde orman yangını gibi yayılmasına izin verirsek milyonlarca insan ölecek." değerlendirmesi yaptı.

Guterres, video konferans yoluyla gerçekleştirdiği basın açıklamasında tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgınına ilişkin önemli duyuruda bulundu.

Coronavirüsün sadece insanları değil küresel ekonomiyi de eskisi altına aldığını ifade eden Guterres, Uluslararası Çalışma Örgütünün virüs nedeniyle dünya genelinde çalışanların 3,4 trilyon dolar gelir kaybı yaşayabileceğini ifade etti.

BM'DEN G20 ÜLKELERİNE SALGINLA MÜCADELE ÇAĞRISI

Ülke düzeyinde alınan önlemlerin küresel ölçekte yaşanan kriz için yeterli olmadığını ifade eden Guterres, G20 ülkelerine coronavirüs salgınıyla mücadelede eş güdümlü, kararlı şekilde yeni adımlar atma ve gelişmekte olan ülkelere yardım etme çağrısında yaptı. 

Guterres, ''En fakir ve en savunmasız ülkeler en sert darbeyi alacak. Virüsün özellikle dünyanın en savunmasız bölgelerinde orman yangını gibi yayılmasına izin verirsek milyonlarca insan ölecek. Ortak bir düşmanımız var ve bir virüsle savaşıyoruz.'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal