BM Sözcüsü Laerke: 74 Bin Suriyeli Mülteci Ülkelerine Geri Döndü

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Laerke, Barış Pınarı Harekatı'nın gerçekleştiği bölgeye 23 Ekim'den beri bugüne kadar yaklaşık 74 bin sivilin geri döndüğünü bildirdi.

29.10.2019-17:37 - (Son Güncelleme: 29.10.2019-17:17)

Sözcü Laerke, yaptığı açıklamada Türk askeri harekatının yapıldığı Suriye'nin kuzeydoğusunda başlangıçta 180 bin sivilin yerinden edildiğini söylerken, bunlardan en az 74 bin Suriyelinin geri döndüğünü ifade etti.

Laerke, öte yandan 23 Ekim'den bu yana evlerine geri dönen Suriyelilerin ülke içinde yerlerinden edilmiş kişiler olduğunun altını çizdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla 9 Ekim'de Barış Pınarı Harekatını başlatmıştı.

Türkiye ile ABD arasında 17 Ekim'de Barış Pınarı Harekatı'na yönelik görüşmelerin ardından ise 13 maddelik ortak açıklama yapılmış ve harekata geçici olarak ara verilmişti.

Son olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile birlikte, 22 Ekim'de Suriye'nin kuzeyine ilişkin 10 maddelik mutabakat metni üzerinde anlaşmaya vardıklarını açıklamıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal