BM İnsan Hakları Konseyi'nden Kaşıkçı Cinayetine Kınama

BM İnsan Hakları Konseyi'ndeki bazı ülkeler gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ve ülkedeki insan hakları ihlallerinden dolayı Suudi Arabistan'ı kınadı.

23.09.2019-16:14 - (Son Güncelleme: 23.09.2019-16:41)

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyinde bulunan birçok ülke, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ve ülkedeki insan hakları ihlallerinden dolayı Suudi Arabistan'ı kınadı.

Geneli Batılı Olan Bazı Ülkeler, Suudi Arabistan'daki İnsan Hakları İhlallerini Oy Birliğiyle Kınadı

İsviçre'nin Cenevre kentinde sürmekte olan BM İnsan Hakları Konseyinin (İHK) 42'nci oturumunun son haftasında geneli Batılı olan bazı ülkeler, Suudi Arabistan'daki insan hakları ihlallerini oy birliğiyle kınadı.

İstanbul'daki Başkonsolosluğunda Öldürülen Gazeteci Cemal Kaşıkçı Cinayeti Uyarısı

İHK'de Avustralya'nın BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçisi Sally Mansfield'in 20'den fazla ülke adına okuduğu ortak açıklamada, Suudi Arabistan'daki gazeteciler, insan hakları aktivistleri ve muhaliflere yönelik işkence, yasa dışı gözaltılar ve adaletsiz yargılama iddialarından derin endişe duyulduğu aktarıldı.

Açıklamada, Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin açıklığa kavuşturulması ve cinayetin sorumlularının cezalandırılması için Suudi Arabistan'a çağrı uyarısı yapıldı.

Ortak açıklamada Avustralya, İngiltere, Almanya ve Kanada gibi ülkelerin de yer aldığı açıklandı.

BM İnsan Hakları Konseyinin 42'nci Oturumu 27 Eylül Cuma Günü Bitecek

Geçen haziran ayında yapılan İHK'nin 41. oturumuna, Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini soruşturan BM Özel Raportörü Agnes Callamard'ın açıkladığı rapor gündemde uzun süre etkili olmuştu.

Kaşıkçı cinayetine yönelik uluslararası soruşturma yürüten Özel Raportör Callamard,"Kaşıkçı'nın öldürülmesi uluslararası bir cinayetten daha fazlasıdır. Cinayette bir dizi uluslararası hukuk ihlal edildi. Cinayet, uluslararası ilişkilere büyük zarar verdi" ifadesini kullanmış, İHK'ye ve BM Güvenlik Konseyine sorumluların yargılanması için harekete geçme uyarısında bulunmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal