BM Genel Sekreteri Guterres oruç tuttu: Bu sayede İslam’ın gerçek yüzünü gördüm

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, her yıl Ramazan ayında mültecileri ziyaret ettiğini aktararak, "Oruç, bana İslam'ın gerçek yüzünü gösterdi" ifadelerini kullandı.

07.04.2023-11:41 - (Son Güncelleme: 07.04.2023-17:19) BM Genel Sekreteri Guterres oruç tuttu: Bu sayede İslam’ın gerçek yüzünü gördüm

Birleşmiş Miller (BM) Genel Sekreteri Antonoio Guterres, UN News’in Arapça servisine ramazan ayı nedeniyle önemli açıklamalarda bulundu.

İnternethaber’de yer alan habere göre, dünyanın birçok noktasında barışın eksik noksan olduğunu belirten Guterres, "Bence, barışın sağlanması için birlik olmamızın vakti geldi. Barış, dünyada sahip olabileceğimiz en değerli şey" dedi.

Barış, dünyadaki en değerli şey

Guterres, 1951’de imzalanan Mülteci Sözleşmesi’nin de Ku’an-ı Kerim’in manevi değerlerine yuğun olduğunu belirterek, Mültecilerin çoğunluğu Müslüman'dı. Ayıca mültecilerin büyük bir cömertlik ve dayanışma içinde oldukları toplulukların çoğunluğunu da yine Müslümanlar oluşturuyordu" ifadelerini kullandı.

Oruç tuttu

Mülteci kamplarına düzenlediği yıllık ziyaretlerinde dayanışma içinde olduğunu ve oruç tuttuğunu kaybeden Guterres,  Genel Sekreter olduğumda, bu geleneğin sürdürülmesi gerektiğini düşündüm. Şimdi ise mülteci topluluklarına değil, acı çeken Müslüman topluluklara odaklanın.” dedi.

"Oruç, bana İslam'ın gerçek yüzünü gösterdi"

Ramazan ayında Müslümanlarla birlikte oruç tutmanın kendisine İslam'ın gerçek yüzünü gösterdiğini ifade eden Guterres, "Mültecilere ev sahipliği yapan topluluklarda tanık olduğum barış, dayanışma ve cömertlik duygusu ile mültecilerin dayanıklılığı ve cesareti de son derece ilham vericiydi" sözlerine yer verdi.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal