BM Genel Kurulu’ndan ABD’ye Tavsiye! Küba Ambargosuna Son Verilmeli

ABD'nin Küba'ya 61 yıldır uygulamakta olduğu ambargoya son verilmesine yönelik Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, tavsiye kararını kabul etti.

24.06.2021-08:25 - (Son Güncelleme: 24.06.2021-08:25) BM Genel Kurulu’ndan ABD’ye Tavsiye! Küba Ambargosuna Son Verilmeli

Birleşmiş Milletler Genel Kurul (BM) salonunda bu sen 29'uncusu gerçekleştirilen oylamaya 193 BM üyesi ülkenin katıldığı bildirildi.

29’uncusu gerçekleştirilen oylamada, 193 ülkenin 184’ü Küba’ya 61 yıldır uygulanmakta olduğu ambargonun son verilmesi kararı lehine oy kullandı.

ABD VE İSRAİL KARARA 'HAYIR' DEDİ

Alınan bu karara ABD ve İsrail ‘hayır’ oyu verirken, oylamaya Birleşik Arap Emirlikleri, Kolombiya ve Ukrayna katılmadı.

AMERİKA , 61 YILDIR KÜBA'YA AMBARGO UYGULUYOR

Birleşmiş Milletler Genel Kurul kararları, uluslararası toplumun iradesini yansıtan bir araç olarak görülmekle beraber herhangi bir yaptırım gücü veya bağlayıcılığı bulunmadığını belirtti. 

Amerika yönetimi uzun yıllardır ambargo uyguluyor. Uygulanan bu ambargo modern tarihin en uzun ambargosu olarak kayıtlara geçti. 19 Ekim 1960'dan bu yana Küba'ya, ticari, ekonomik ve finansal ambargo uygulamaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal