BM: Covid-19 Salgını Mali'deki İnsani Durumu ve Güvenliği Zora Soktu

BM Genel Sekteri Antonio Guterres, Covid-19’un Mali ve Sahra bölgesinde yaşanan insani durumu daha da güç hale getirdiğini söyledi.

05.06.2020-14:00 - (Son Güncelleme: 05.06.2020-13:59) BM: Covid-19 Salgını Mali'deki İnsani Durumu ve Güvenliği Zora Soktu

Guterres, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) sunduğu raporda, Covid-19’un hala 757 bin kişinin açlık, 3,5 milyon kişinin ise gıda güvenliği sıkıntısı yaşadığı Mali'de yaşanan insani durumu daha da zorlaştırdığını, ileriki aylarda 1,3 milyon kişinin daha gıda problemi çekmesinin beklediğini ifade etti.

Genel Sekreter Guterres bunun dışında Mali’nin orta ve kuzey kısımlarında sivillere, güvenlik güçlerine ve Birleşmiş Milletler Barışı Koruma Gücüne yönelik terör saldırılarının devam ettiğini, aynı zamanda bölgede El Kaide ve DEAŞ'a bağlı terör grupları arasındaki hakimiyet mücadelesinin de bölgede yaşanan güvenlik durumunu negatif etkilediğini dile getirdi.

Mali, kuzeydeki Tuareglerin 2012 yılında merkezi hükümete karşı ayaklanması sonrası istikrarsızlığa sürüklenmiş, El Kaide militanları ülkenin büyük kısmını kontrolü altına almıştı.

Fransa öncülüğünde olan koalisyon kuvvetlerinin 2013 yılında gerçekleştirdiği askeri operasyon sonrası örgüt ülkedeki hakimiyetini yitirse de kırsal bölgelerde saklanan, çeşitli gruplarla ilişkili militanlar terör saldırılarını sürdürüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal