Bitlis'te yapılan bölgenin en büyük viyadüğü tamamlanmak üzere!

Bitlis-Diyarbakır karayolu üzerinde yer alan 'Bitlis Çayı Viyadüğü' olan bölgenin en büyük köprüsü yıl sonunda hizmete girecek. İşte haberin detayları...

09.06.2022-12:01 - (Son Güncelleme: 09.06.2022-13:03)

Türkiye'de Osman Gazi Köprüsü’nün ardından itme sürme tekniğini ile yapılmış olan Bitlis Çayı Viyadüğünün tamamlanmasına neredeyse 270 metre kaldı. 

Bitlis-Diyarbakır yolu üzerinde yer alan ve her yıl kış aylarında heyelandan dolayı geçişi oldukça zor olan bölgede inşa edilen çelik köprü bölgede adeta ilk olurken, Türkiye'de de nadir olarak uygulanan projelerden biri olacak. Nerdeyse bir kilometre uzunluğundaki köprünün parçaları Ankara ve Bitlis'te oluşturulan fabrikalarda çalışan 350 kişi tarafından yapılmaktadır. 


14 bin 700 ton ağırlığında 

Öte yandan yapıldıkça ayaklara doğru itilen köprüyol bittikten sonra bölgede büyük sorunlardan biri haline gelen heyelan riskine rağmen trafik akışını sürdürmeye devam edecek. Bitlis Çayı viyadüğünün bir kilometre olup iki kenar ayak ve 10 orta ayak olmak üzere maksimum açıklığı da 90 metredir. Bunun yanı sıra ayak yüksekliği 54 metredir. Bu proje itme-sürme tekniğiyle yapılıyor. Hem çelik konstrüksiyon olup hem de 14 bin 700 ton ağırlığa sahiptir. 


'Önümüzdeki günlerde inşallah ulaşıma açacağız'

Konuyla ilişkin olarak İHA muhabirine açıklama yapan Bitlis Valisi Oktay Çağatay köprünün yakın zamanda hizmete açılacağını dile getirerek, “Bitlis-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan Bitlis çayı üzerinde bulunan viyadük hemen hemen tamamlanmak üzere. 2022 yılının sonuna kadar tamamlanması planlanan viyadüğün toplam uzunluğu yaklaşık bir kilometre olup, son 270 metrelik kısmına başlanmış bulunuluyor. 

Önümüzdeki günlerde İnşallah ulaşıma açacağız. Tabi çok özel bir teknikle yapıldı bu viyadük. Osman Gazi Köprüsünde kullanılan itme sürme tekniği ile yapılıyor. Vatandaşlarımızın geçmiş yıllarda Bitlis-Diyarbakır karayolundaki zor olarak addettiği Bitlis deresi yolu İnşallah çok yüksek standartta ulaşıma açılacak. Günlük olarak bu yolumuzu kullanan 5-6 bin sürücümüz çok güzel bir hizmete kavuşmuş olacak” diye açıklamada bulundu.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal