Bitlis’te Okul ve Çevreleri Kardan Temizleniyor

Bitlis’te son günlerde etkisini gösteren yoğun kar yağışı nedeniyle birçok köy okulunda yollar kapandı. Karın yolları kaplamasının ardından okul yolları ve bahçelerinin temizlenmesi için belediye ekipleri çalışmalarını başlattı.

30.03.2021-09:23 - (Son Güncelleme: 30.03.2021-09:23) Bitlis’te Okul ve Çevreleri Kardan Temizleniyor

Bitlis’te yağan kar okul ve çevrelerinde etkisini gösterince Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı kar temizleme ekipleri, pazartesiden itibariyle okullar yeniden başlayınca öğretmen ve öğrencilerin zorluk çekmemesi adına okul bahçelerini ve çevresini kardan temizledi. İş makineleri ile sürdürülen çalışmada okul bahçeleri öğrencilerin kullanabileceği hale geldi.

‘OKUL YOLLARINDA DA ÖNLEM ALDI’ 

Diğer yandan eğitimde aksama olmaması ve öğrenci servislerinin yollarda gidişatını kolay hale getirmek için okul yollarında da önlem aldı. Ekipler yolları bir yandan karlardan temizlerken, diğer yandan da buzlanmaya karşı tuzlama çalışması oluşturdu. 

‘AKŞAM SAATLERİNE KADAR TÜM OKUL BAHÇELERİNİ KARDAN TEMİZLENECEK’ 

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay'ın söylemesiyle sabah saatlerinden itibaren başlatılan çalışmayla akşam saatlerine kadar tüm okul bahçelerini kardan temizleyeceklerini ifade eden yetkililer, öğrencilerin kar engeline takılmadan okullarına ulaşacaklarını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal