Bitlis’te köpek saldırısı sonrası hastanede tedavi gören 12 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Bitlis’te kuduz bir köpek tarafından ısırılan ve bir süredir hastanede tedavi gören 12 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

09.11.2022-14:19 - (Son Güncelleme: 09.11.2022-14:29) Bitlis’te köpek saldırısı sonrası hastanede tedavi gören 12 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Bitlis'de bulunan Adilcevaz ilçesinde kuduz bir köpek tarafından 21 Ekim tarihinde ısırılan ve hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan 12 yaşındaki Mustafa Erçetin hayatını kaybetti. 

Köpek tarafından ısırılan çocuk hayatını kaybetti

21 Ekim tarihinde köpek saldırısına uğrayan ve ısırılarak  Ankara'da, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alınan 12 yaşındaki Mustafa Erçetin hayatını kaybetti.

Köpek saldırısından bir sonra doktora götürülmüş

Göldüzü köyünde 12 Eylül tarihinde meydana gelen olayda kuduz köpek tarafından ısırılan Mustafa, belirtiler üzerine bir ay sonra ailesi tarafınfan doktora götürülmüş.

Kuduz tedavisi gören Mustafa hayatını kaybetti

Kuduz olduğu ortaya çıktı

Yaşadığı korku dolu olaydan bir ay sonra hastaneye getirilen 12 yaşındaki Mustafa’nın, yapılan kontrol sonrasında kuduz olduğu belirlendi ve tedavisi için Ankara’ya sevk edildi. 

Kendisine zarar vermemesi için uyutulmuştu

Hastanede gözetim altına alınan Mustafa’da su korkusu, kaslarda kasılma ve saldırganlık gibi belirtiler gözlemlenmiş  küçük çocuk o gün kendisine zarar vermemesi için uyutulmuştu.

Kuduz virüsü beyin ve omiriliğe sıçramış

Tedavi süreci yoğun bakımda devam eden çocuğun beyin ve sinir sistemine kuduz virüsünün ulaştığı bilgisi verilmiş; yoğun bakımda uyutularak ağrı kesici ilaçlarla tedavi uygulanmıştı. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal