Bitlis'te Güvenlik Güçleri PKK'lı Teröristlere Nefes Aldırmıyor

Bitlis İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yoğun kar yağışı ve olumsuz coğrafi şartlara rağmen düzenledikleri operasyonlarla PKK'lı teröristlere nefes aldırmıyor.

21.01.2020-17:13 - (Son Güncelleme: 21.01.2020-16:57) Bitlis'te Güvenlik Güçleri PKK'lı Teröristlere Nefes Aldırmıyor

Bitlis'in kırsal bölgelerinde PKK'lı teröristler tarafından araziye saklanmış yaşam malzemesi ve patlayıcı olduğu istihbaratı üzerine 15 Ocak tarihinde başlatılan "Şehit Uzman Jandarma Çavuş Veysel Şirin 2020-02 Operasyonu" etkisini sürdürüyor.

Bölgeyi etkisi altına alan karın bazı alanlarda bir metreyi geçmesine rağmen yürütülen operasyonda, sığınak, barınak ve depoları etkisiz hale getiren güvenlik güçleri, araziye tuzaklanan ele yapımı patlayıcı, gıda, yaşam ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeleri de etkisiz hale getiriliyor.

PKK'lı teröristleri ele geçirmek, etkisiz hale getirmek, kullandıkları sığınak, barınak ve depoları yok etmek amacıyla yürütülen operasyon çerçevesinde AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, bu silaha ait 17 fişek ve şarjör, toprağa gömülü 5 jelikan bidon içerisinde bin 265 kilogram gıda malzemesi, 5 bin biksi fişeği ve 3 bin metre elektrik kablosu ele geçirildi.

Kanıt niteliği taşıyan malzemelere el konurken bulunan diğer malzemeler imha ediliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal