Bitcoin Neden Düşüyor?

Bitcoin kurları her gün nasıl böyle değişiklik gösterebiliyor? Kripto paraların fiyatlarının en büyük belirleyicileri neler? Aslında arz ve talep kripto para birim fiyatlarını belirleyen en önemli unsurlardandır.

23.02.2021-12:58 - (Son Güncelleme: 23.02.2021-12:58) Bitcoin Neden Düşüyor?

Bu temel bir ekonomik prensiptir. Bir kripto para biriminin, yatırımcılardan ve kullanıcılardan çok az talep içeren yüksek miktarda kripto paralı bir arza sahip olması durumunda, kripto para biriminin değeri düşer. Tersine, belirli bir kripto para biriminin arzının sınırlı olması ve talebin yüksek olması halinde paranın değeri artacaktır.

Son günlerde hızlı yükselişin yerini hızlı düşüşe bırakan kripto paraların sert düşüşünün ne zaman sonlanacağı konusunda belirsizlikler mevcut. Kripto para yatırımcıları ve üretim yapanlar sahip oldukları kripto paraları bozdurmak konusunda kararsız kalmış durumdalar.

Bitcoin’in değeri, diğer paralarla ve alınabilir - satılabilir değerli mallarla kıyaslandığında, değişken veya dengesiz olabilir. Bu durumun sebebi bir nevi küçük pazar oluşuna bağlanabilir. Aynı zamanda az sayıdaki para, Bitcoin değerini beklenenden daha fazla değiştirebilir. Bitcoin’in ederi arttıkça ve piyasa hacmi genişledikçe, yaşanılan oynaklık da zamana bağlı olarak azalır.

Bitcoin Yükselişteyken Nasıl Bu Düşüşe Geçti?

Aslında kripto para pirimlerinde birçok sebep bulunuyor. Regülasyon, kripto para birimlerindeki güvenlik sorunu, hükümetlerin müdahalesi ve siber saldırı sonucunda kaçak yaşanma riskinin bulunması temel sebepler arasında. Güney Kore, Hindistan ve Çin hükümetlerinin Ocak ayında yapmış oldukları açıklamalar kripto para borsasının sallanmasındaki en büyük etkenlerden oldu. Bunun dışında  Coincheck şirketine yapılan siber saldırı sonucunda 533 milyon dolar değerinde Bitcoin çalındı. Bitcoin’in gerçek bir para birimi olmadığını, yatırım açısından riskli olduğunu dile getirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal