Bitcoin fiyatı nedir ve nereden takip edilir?

Bitcoin dijital bir devrim olarak 2009 yılında ortaya çıktı. Anonim bir kullanıcı olan Satoshi Nakamoto tarafından geliştirilen bu elektronik para 2023 yılına gelindiğinde hala kripto para sektörüne liderlik etmeye devam ediyor. Peki Bitcoin fiyatı nedir ve nereden takip edilir? İşte detaylar...

26.04.2023-16:47 - (Son Güncelleme: 26.04.2023-17:20) Bitcoin fiyatı nedir ve nereden takip edilir?

Bitcoin dijital bir devrim olarak 2009 yılında ortaya çıktı. Anonim bir kullanıcı olan Satoshi Nakamoto tarafından geliştirilen bu elektronik para 2023 yılına gelindiğinde hala kripto para sektörüne liderlik etmeye devam ediyor. Bitcoinden sonra çok sayıda alt coin çıkmaya devam ediyor olsa da hala en değerli kripto para olarak Bitcoin bulunmaktadır. Yatırımcıların da en çok ilgi gösterdikleri konu Bitcoin fiyatı nedir oluyor. Aynı zamanda lider kripto paranın ilerleyen günlerde yukarı mı yoksa aşağı yönlü mü fiyat hareketi olacağı merak edilmektedir.

Tüm dünyada BTC’ye gösterilen ilginin sürekli artıyor olması ile artık gazetelerin ekonomi sayfalarında döviz kurları gibi Bitcoin anlık fiyat bilgisi de yer alır. Piyasalarda BTC fiyatının 27.000 dolar seviyesinde olduğu görülebilir. 2023 yılı ile birlikte toparlanma sürecine giren kripto para 2022 yılında yaşadığı değer kaybını önemli miktarda telafi etti. Bunun yanında geçtiğimiz haftayı değer kaybı ile yaşaması ise BTC için yeni bir ayı piyasası mı başlıyor sorusunu akıllara getirdi.

1 Bitcoin fiyatı nedir?

1 Bitcoin fiyatı dolar üzerinden karşılık bulur. Bunun yanında Türk yatırımcılar için TL bazında fiyatlandırma da yapılır. Bugün itibari ile değer kaybı yaşamaya devam eden BTC fiyatının 27.000 dolar seviyelerinde olduğu görülebilir. Bitcoin için psikolojik eşik olan 30.000 doların nisanda aşılması ile fiyatın daha da yükseleceği yönünde düşünceler oluşmuştu. Geçtiğimiz hafta ise bu umutları kıran yaklaşık %10’luk değer kaybı oldu. Bazı uzmanlar bunun bir düşüş değil geri çekilme olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Oloworpokoku Adeniyi kripto para analisti olarak adını sektörde duyurmuş isimler arasında yer almaktadır. Ona göre 28.800 dolar seviyesinin kırılmasıyla birlikte 25.000 dolar seviyesine doğru bir geri çekilme başladı. Bu düşüşün geçici olduğunu ve 2023 yılının 100.000 dolar seviyesinde kapanacağını ise uzman yatırımcı Tony Vays ileri sürüyor. Uzmanların bu farklı fikirlerinden hangisinin doğru çıkacağını ise ilerleyen günlerin ortaya koyması beklenmektedir.

Bitcoin fiyatı nedir ve nasıl alınır?

Lider kripto para Bitcoin fiyatı nedir gibi nasıl alınır konusu da yatırımcılar tarafından araştırılmaktadır. Fiziki varlığı olmayan kripto para uluslararası kripto para borsalarından satın alınabilir. Kişinin adını soyadını vermesine gerek olmadan sadece e posta adresi ile oluşturulan online cüzdan ile alım satım işlemleri yapılabilir. Bitcoin ile yapılan her işlem blockchain teknolojisi ile kayıt altına alınıyor. Merkeziyetsiz olmasının yanında bu kripto para ile yapılan bütün işlemler şeffaftır ve istendiğinde denetlenmesi mümkün olur.

2009 yılında ilk çıktığında fiyatı 1 doların altında olan BTC fiyatı son zamanlarda 27.000 seviyelerinde bulunuyor. Bunun yanında bir insanın 1 Bitcoinin tamamını almasına gerek bulunmamaktadır. Çünkü 1 Bitcoin 0,00000001 birim olan satoshilerden oluşuyor. Bu sayede küçük yatırımcıların da BTC almaları mümkün olmaktadır. Bitcoin almak isteyen kişiler için Binance gibi uluslararası kripto para borsaları hizmet veriyorlar. Online hizmet veren bu borsalardan günün her anında öncü kripto paranın alınması mümkündür. Fiyatını da bu borsalardan anlık olarak takip etmek önemlidir.

2023 Bitcoin fiyatı nedir?

2021 yılında 69.000 dolar seviyesini görerek tarihi rekorunu kıran BTC 2022 yılında ise yaklaşık %60 değer kaybı yaşadı. 2023 yılına girildiğinde başlayan yükseliş ile geçtiğimiz yıl yaşanan değer kaybının telafi edileceği düşünüldü. Dünyada yaşanan ekonomik ve politik gelişmeler öncü kripto paranın değerinde olumlu ve olumsuz etkilere neden oluyor. Şu an için yönünü aşağı doğru çevirmiş gibi görünüyor olmakla birlikte 2024 nisan ayında yapılacak yarılanmanın öncesinde bir geri çekilme olarak değerlendiriliyor. Matrixport analistlerinin yaptığı bu değerlendirmeye göre her yarılanamadan 12 ile 18 ay önce BTC dibi görüyor. Daha sonra ise bir çıkış trendine giriyor.

Matrixport analistlerine göre BTC 2024 Nisan ayına kadar 65.623 dolar seviyelerinde olacak. Bu iyimser görüşe karşın kripto para stratejisti Aayush Jindal ise 28.000 dolar destek seviyesinin kaybedilmesiyle değer kaybının devam edeceğini öngörmektedir. Jindal aşağı doğru bir kırılma yaşandığını ve BTC fiyatının 26.500 dolar seviyelerine inebileceğini belirtmektedir. Uzmanların farklı yorumlarının yanında Bitcoin fiyat grafiklerinin de incelenmesi gerekir. BTC Fiyat yönünün hangi tarafa doğru olacağı yönünde önümüzdeki günlerin beklenmesi gerekir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal